Fylld ugnsbakad fisk

Antal 
4

En elegant och smakrik fiskmåltid på persiskt vis. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

Ca 1 kg hel, urtagen lax
Salt och peppar
2-3 gula lökar
Ca 2 dl hackad färsk koriander
2 tsk malen bockhornsklöver
2 tsk indisk Madrascurry
1 msk tamarind + 1 dl ljummet vatten
2-3 msk berberisbär

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra i buken på fisken. Lägg berberisbären i blöt i vatten 5-10 minuter.
  3. Blanda hackad färsk lök med hackad koriander och kryddorna.
  4. Rör ut tamarind i lite vatten och blanda med lök, koriander och kryddor. Blanda med de avrunna berberisbären.
  5. Fyll fiskens buk med denna blandning och stäng ev. med tandpetare.
  6. Pensla fisken med olja, lägg på ett ugnsfast fat och stek mitt i ugnen ca 40 minuter tills fisken är genomstekt.
  7. Servera med ris, som kokats med gurkmeja och mycket färsk hackad dill.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Grillade ostron med ädelost

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!