Fylld ugnsbakad fisk

Antal 
4

En elegant och smakrik fiskmåltid på persiskt vis. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

Ca 1 kg hel, urtagen lax
Salt och peppar
2-3 gula lökar
Ca 2 dl hackad färsk koriander
2 tsk malen bockhornsklöver
2 tsk indisk Madrascurry
1 msk tamarind + 1 dl ljummet vatten
2-3 msk berberisbär

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra i buken på fisken. Lägg berberisbären i blöt i vatten 5-10 minuter.
  3. Blanda hackad färsk lök med hackad koriander och kryddorna.
  4. Rör ut tamarind i lite vatten och blanda med lök, koriander och kryddor. Blanda med de avrunna berberisbären.
  5. Fyll fiskens buk med denna blandning och stäng ev. med tandpetare.
  6. Pensla fisken med olja, lägg på ett ugnsfast fat och stek mitt i ugnen ca 40 minuter tills fisken är genomstekt.
  7. Servera med ris, som kokats med gurkmeja och mycket färsk hackad dill.

Mer på grapevine.se

Kritikerfavorit i ny årgång & kostym

Bästa boxen någonsin. Årets röda box. Årets Vinare. Priser och lovord har bokstavligen haglat över Ramos Reserva 2015. Och nu kommer äntligen den hett efterlängtade uppföljaren – Ramos Reserva 2016 .

Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Grillad ananas med kokosparfait

En mumsig efterrätt signerad mästerkocken Ludvig Brydolf