Fyllig tomatsås på sicilianskt vis

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En lättlagad njutning med smaker av solmogna tomater och basilika.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

6-8 tomater (gärna solmogna) eller 1 burk krossade tomater

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl råsocker
1/2 dl olivolja
salt och peppar
200 g blandade tomater
1 kruka basilika

Gör så här

1. Börja med att skala de färska tomaterna genom att göra ett kryss med en kniv och doppa dem i kokande vatten. Klyfta och kärna ur dem sedan.

2. Skiva rödlöken och vitlöken tunt. Stek den mjuk i olivolja. Häll på tomatkross eller tomatklyftorna.

3. Vänd ner sockret. Sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter.

4. Häll på olivolja och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg i småtomaterna. Koka i ytterligare 5-10 minuter.

6. Vänd ner basilika innan servering. Servera med nyriven parmesan.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för

Citronrisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Underbart god och elegant rätt. Oavsett om du väljer att servera den som lättare varmrätt eller i mindre portion som förrätt så är det självklara sällskapet ett glas Beaumont Champagne.