Gambas Al Ajillo

Utskrift
Ingredienser

500 g skalade vannameiräkor eller MSC-märkta scampi

1⁄2 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

1⁄2-1 tsk chiliflakes

1⁄2 tsk sött paprikapulver

2 msk vitt vin (eller cava)

3 msk hackad slätbladig persilja Flingsalt

Gör så här

Tina räkorna i god tid innan du ska laga dem.

Låt dem rinna av ordent- ligt i ett durkslag.

Skär vitlöken i tunna skivor. Hacka persiljan grovt.

Värm upp olivoljan i en traktörpan- na (den får dock inte bli för varm för då bränns vitlöken), lägg ner vitlöken och låt den mjukna och få lite färg.

Strö sedan ner chiliflakes (anpassa måttet efter hur stark mat du gillar och hur stark chili du har hemma) och paprikapulver och rör om.

Höj värmen lite och lägg ner räkorna, salta och låt allt puttra ett par minuter.

Häll på det vita vinet, låt vätskan koka ner lite och ta sedan bort traktörpannan från värmen.

Smaka av, salta lite till om det behövs, och strö till sist över rikligt med persilja.

Servera med en god och frasig lantbaguette.

Mer på grapevine.se

Upptäck Champagne

Förtrollande vindalar, charmiga småstäder och kulinariska höjdpunkter. Följ med på en resa till mytomspunna Champagne där vi besöker champagnehuset Beaumont des Crayères och får lära oss mer om den ädlaste av alla drycker. Det är höst när vi besöker Champagne. Landskapet är mjukt böljande och

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ