Ginger n’beer

Utskrift
Ingredienser

1 glas

45 ml Kyrö Napue Gin
30 ml citronjuice
25 ml sockerlag med ingefära och ölsmak
3 stänk Angostura Bitter

Gör så här

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka med rikligt med is tills kallt. Sila upp i ett coupetteglas. Garnera med en citronzest.

SOCKERLAG MED INGEFÄRA OCH ÖLSMAK
Räcker till 4-5 drinkar

​Blanda 240 ml vitt socker, 160 ml avslagen överbliven India Pale Ale öl, 6 finhackade skivor färsk ingefära (i bitar ungefär lika stora som 10-kronorsmynt) i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt stå i 15 minuter. Sila av. Låt svalna och förvara därefter i kylskåp.

Mer på grapevine.se

Hur länge kan man spara en öppnad flaska vin?

Svar: När vinet kommer i kontakt med för mycket syre så oxiderar vinet. Det är det som händer om du sparar en öppen flaska vin för länge. Men om du håller flaskan väl försluten och i kylskåp så kan det oftast hålla sig upp till en vecka. Det gäller båda röda och vita viner på flaska. Ju mer vin som

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

Intensivt rubinröda Rompicollo, med välbalanserad smak fick fina recensioner i det internationella vinmagasinet Wine Spectator

Mjölkchokladterrin på mandelbotten

Himmelsk mjölkchokladterrin med sorbet på svenska havtornsbär och marshmallows, blir en söt avslutning på middagen.