Ginger n’beer

Utskrift
Ingredienser

1 glas

45 ml Kyrö Napue Gin
30 ml citronjuice
25 ml sockerlag med ingefära och ölsmak
3 stänk Angostura Bitter

Gör så här

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka med rikligt med is tills kallt. Sila upp i ett coupetteglas. Garnera med en citronzest.

SOCKERLAG MED INGEFÄRA OCH ÖLSMAK
Räcker till 4-5 drinkar

​Blanda 240 ml vitt socker, 160 ml avslagen överbliven India Pale Ale öl, 6 finhackade skivor färsk ingefära (i bitar ungefär lika stora som 10-kronorsmynt) i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt stå i 15 minuter. Sila av. Låt svalna och förvara därefter i kylskåp.

Mer på grapevine.se

Kokbokstips: "Smak, mat och vin – de bästa kombinationerna"

Nyligen lanserade frilanskocken och journalisten Peter Streijffert sin fjärde bok Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna. Med hjälp av sin unika smakskala guidar han läsarna till de bästa smakkombinationerna och bjuder på massor av vegetariska recept. Upptäck smakernas värld Vad avgör hur

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Meadowsweet

Den här sommarfräscha drinken med flädersaft, citron och prosecco går snabbt att svänga ihop. Perfekt fördrink som garanterat kommer att göra succé hos gästerna.