Ginger n’beer

Utskrift
Ingredienser

1 glas

45 ml Kyrö Napue Gin
30 ml citronjuice
25 ml sockerlag med ingefära och ölsmak
3 stänk Angostura Bitter

Gör så här

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka med rikligt med is tills kallt. Sila upp i ett coupetteglas. Garnera med en citronzest.

SOCKERLAG MED INGEFÄRA OCH ÖLSMAK
Räcker till 4-5 drinkar

​Blanda 240 ml vitt socker, 160 ml avslagen överbliven India Pale Ale öl, 6 finhackade skivor färsk ingefära (i bitar ungefär lika stora som 10-kronorsmynt) i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt stå i 15 minuter. Sila av. Låt svalna och förvara därefter i kylskåp.

Mer på grapevine.se

Kan man dricka rött vin till fisk?

Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara

Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Sallad med broccoli västerbottenost och katrinplommonvinägrett

Ett trevligt grönt inslag på menyn med en fin balans mellan sötman från katrinplommonen och ostens sälta.