Glasnudelsallad med mango och räkor

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig och fantastisk god nudelsallad med fräscha smaker av mango och koriander.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg räkor med skal
100 gr glasnudlar
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime 
2 msk mirin (sött risvin)
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
150 gr sugarsnaps
1 msk färsk koriander, hackad
salt, peppar

Tips 

För ett vegetariskt alternativ - byt ut räkorna mot sesampanerad tofu.

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Blanda vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås, saften från en lime och mirin i en skål. Lättast är att använda en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kryddröran med de skalade räkorna, sugarsnaps och glasnudlarna. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala en stor mango och skiva upp den.

5. Servera glasnudelsalladen på ett stort fat och toppa med mangoskivor och färsk koriander.

Mer på grapevine.se

Det goda med vinet börjar redan vid skörden

Du vet hur det är. Normalt när du läser om vin så är texterna fyllda med superlativ om dofter och smaker. Så skulle vi också kunna göra, för den nya årgången av Lyngrove Pinotage är riktigt bra. Men, vi har något annat att berätta. Något betydligt viktigare. Och det handlar om hur innehållet är

BLT-sandwich

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.