Glasnudelsallad med munggroddar och avokado

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Vegetariskt med lite hetta/sötma, perfekt som nyttigt fredagsmys eller som fräsch lördagslunch!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

300 g glasnudlar
30 g blandsallad
2st rödlök
10 champinjoner
10-15 cocktailtomater
1/4 gurka
1/2 dl koriander, hackad
1 dl strimlade sockerärtor
1 dl munggroddar
3st avokado

Gör så här

1. Koka nudlarna, kyl av dem hastigt i kallt vatten (önskar du en ljummen sallad så serverar du nudlarna varma).

2. Skölj salladen och munggroddarna, skala rödlökarna och kärna ur avokadon. Dela lökarna på hälften och skär tunna halvmånar.

3. Dela tomaterna på hälften och champinjonerna i fyra delar. Hyvla sedan gurkan, samla alla bitar och dela en gång på längden. Hacka koriandern och dela upp avokadon i ca 5 bitar per halva. Blanda allt utom avokadon och blanda ner dressingen.

4. Lägg på avokadon strax innan servering.

Dressing:

1 dl sweet chilisås
2 msk honung
1 krm tabasco 2
lime (saft)
4 msk apelsinjuice

1. Blanda alla ingredienser i en mixer. Smaka av med tabasco, svartpeppar och salt. Sila av. Blanda sedan med salladen.

Mer på grapevine.se

Rött fokus

Röda viner finns i många varianter – från lätta och fruktiga till mäktiga och tanninrika. Mycket skiljer dem, men det finns också mycket som förenar. Exempelvis sättet att servera. Text: Karin Strand Foto: Dana Ozallapa Styling: Josefin Tolstoy V in har odlats och druckits i åtminstone 6 000 år.

Sallad med grillade grönsaker och salsa verde

Så vackert, fräscht gott! Servera på sommarbuffén eller som tillbehör till exempelvis grillad fisk.