Glasnudelsallad med munggroddar och avokado

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Vegetariskt med lite hetta/sötma, perfekt som nyttigt fredagsmys eller som fräsch lördagslunch!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

300 g glasnudlar
30 g blandsallad
2st rödlök
10 champinjoner
10-15 cocktailtomater
1/4 gurka
1/2 dl koriander, hackad
1 dl strimlade sockerärtor
1 dl munggroddar
3st avokado

Gör så här

1. Koka nudlarna, kyl av dem hastigt i kallt vatten (önskar du en ljummen sallad så serverar du nudlarna varma).

2. Skölj salladen och munggroddarna, skala rödlökarna och kärna ur avokadon. Dela lökarna på hälften och skär tunna halvmånar.

3. Dela tomaterna på hälften och champinjonerna i fyra delar. Hyvla sedan gurkan, samla alla bitar och dela en gång på längden. Hacka koriandern och dela upp avokadon i ca 5 bitar per halva. Blanda allt utom avokadon och blanda ner dressingen.

4. Lägg på avokadon strax innan servering.

Dressing:

1 dl sweet chilisås
2 msk honung
1 krm tabasco 2
lime (saft)
4 msk apelsinjuice

1. Blanda alla ingredienser i en mixer. Smaka av med tabasco, svartpeppar och salt. Sila av. Blanda sedan med salladen.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

STROH 80%

Starkt och gott!

Carpaccio med tryffeldressing och parmesan

En italiensk klassiker som här får lite extra skjuts av tryffel.