Glögg med guldkant

Tid 
10 Minuter

En smakrik rödvinsglögg med lätt citrussmak och toner av lakrits i eftersmaken. Får du inte tag på Angostura Orange kan du ta några stänk Angostura Bitter och en extra apelsin.

Recept: Malin Rhodin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

2 dl rörsocker
2,5 dl vatten
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 msk torkad ingefära
1 apelsin, tvättad
2–3 krm lakritspulver
5 stänk Angostura Orange
1/2 krm salt
6 dl Lyngrove Pinotage

Gör så här
  1. Skala apelsinen med en potatisskalare eller kniv. Lägg apelsinskalet i en gryta, tillsätt socker, vatten, kanelstång, nejlikor och ingefära. Låt koka i ca 10 min. Låt sen kryddbasen vila i minst en timme.
  2. Tillsätt Lyngrove Pinotage, lakritspulver, salt och Angostura Orange.
  3. Hetta upp glöggen, dra av den från plattan och låt dra ytterligare 30 min.
  4. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med skållad mandel.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Tapas grillade musslor

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén