Glutenfri cheesecake med hallonswirl

Smilla Luuks glutenfria cheesecake uppskattas av alla, oavsett om de är glutenintoleranta eller inte. Kakan är både krämig och lite syrlig och är dessutom vacker som en tavla. Servera gärna kakan med en sval vindrink. Fyll ett stort vinglas med rikligt med is, jordgubbar och färsk mynta. Häll på Black Tower Sparkling Ice och njut. 

Recept: Smilla Luuk Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

150 g glutenfria digestivekex
75 g smör

Hallonkompott
2 1/2 gelatinblad
300 g frysta hallon
1 1/2 dl strösocker

Fyllning
3 gelatinblad
200 g vit choklad
4 dl crème fraiche
400 g Philadelphiaost

Gör så här
  1. Krossa digestivekexen i en plastpåse med hjälp av en kavel.
  2. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck ut blandningen jämnt i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylskåp.
  3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  4. Koka hallon och socker på låg värme i ca 10 min. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i hallonkompotten.
  5. Sila av hallonkärnorna och låt kompotten svalna helt.
  6. Gör nu fyllningen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  7. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg choklad och crème fraiche i en kastrull och värm försiktigt upp under omrörning tills det blivit en jämn smet.
  8. Krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Låt svalna något.
  9. Vispa chokladblandning och Philadelphiaost till en jämn smet.
  10. Häll fyllningen över bottnen och sedan hallonkompotten fläckvis ovanpå fyllningen, så att det bildas små hallongropar.
  11. Dra ett grillspett eller en potatissticka i fyllning och kompott så att det bildas ett fint mönster.
  12. Låt kakan stelna i kylskåp minst 1 timme.

Läs intervjun med Smilla Luuk

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Lax och skaldjursröra

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas.