Glutenfria tortilla

Antal 
5 st

Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på majsstärkelse och fiberhusk. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept är lånat ur "Smilla lagar glutenfritt".

Recept: Smilla Luuk Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 dl majsstärkelse 
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk fiberhusk
majsmjöl till kavlingen

Gör så här
  1. Blanda majsstärkelse, mjölk och ägg med en gaffel i en bunke med rundad botten. Häll i fiberhusken. Blanda noga tills det blir en rinnig, slät smet. Låt stå 20 min.
  2. Lägg degen på en mjölad köksbänk. Klappa in majsmjöl tills den inte kladdar längre.
  3. Dela degen i fem bitar och rulla varje degbit till en liten boll.
  4. Mjöla bordet och kavla ut varje degbit. Snurra på degen mellan kavlingarna så att den blir rund och fin. Kavla mycket.
  5. Stek bröden på låg värme i en torr panna i ca 1 min på varje sida. Bröden ska på sin höjd få lite färg.

Läs intervjun med Smilla Luuk

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Pasta Primavera

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera när det är säsong för primörer.