Glutenfria tortilla

Antal 
5 st

Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på majsstärkelse och fiberhusk. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept är lånat ur "Smilla lagar glutenfritt".

Recept: Smilla Luuk Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 dl majsstärkelse 
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk fiberhusk
majsmjöl till kavlingen

Gör så här
  1. Blanda majsstärkelse, mjölk och ägg med en gaffel i en bunke med rundad botten. Häll i fiberhusken. Blanda noga tills det blir en rinnig, slät smet. Låt stå 20 min.
  2. Lägg degen på en mjölad köksbänk. Klappa in majsmjöl tills den inte kladdar längre.
  3. Dela degen i fem bitar och rulla varje degbit till en liten boll.
  4. Mjöla bordet och kavla ut varje degbit. Snurra på degen mellan kavlingarna så att den blir rund och fin. Kavla mycket.
  5. Stek bröden på låg värme i en torr panna i ca 1 min på varje sida. Bröden ska på sin höjd få lite färg.

Läs intervjun med Smilla Luuk

Mer på grapevine.se

Kritikerfavorit i ny årgång & kostym

Bästa boxen någonsin. Årets röda box. Årets Vinare. Priser och lovord har bokstavligen haglat över Ramos Reserva 2015. Och nu kommer äntligen den hett efterlängtade uppföljaren – Ramos Reserva 2016 .

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Ostbricka med tomatmarmelad och nötter

Fyra förföriska ostar serverade med rostade nötter och hemlagad tomatmarmelad.