Gratinerade havskräftor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Kräftor från havet med smör av chili, citron och rostad sötmandel.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

12 havskräftor

2 röda chilifrukter
150 g rumstempererat smör
6 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
50 g sötmandel
1 citron
1 äggula
1 msk olivolja
Färsk oregano till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C. Dela havskräftorna på längden och placera dem i en långpanna.

2. Hacka och rosta mandlarna i en torr panna.

3. Mixa olivolja, hackad chili, vitlök, äggula, torkad oregano och saften samt rivet skal av en citron i en bunke. Klicka ner smöret lite i taget och blanda slutligen ner mandlarna.

4. Bred smöret över kräftorna och gratinera dem på det översta läget i ugnen i ca 7 minuter.

5. Ös dem med smöret i pannan och gratinera ytterligare i 5 minuter. Garnera med färsk oregano och servera med nybakat bröd och Västerbottenost.

Mer på grapevine.se

Italien i Sälen

Alldeles vid högfjällets fot, i ett pittoreskt men ganska oansenligt svart trähus öppnar sig ett gastronomiskt paradis för den som älskar att avnjuta Italien på tallrik och – inte minst - i glas. Välkommen till Appetito! Oavsett du söker det är italienska köket, dess viner eller en härlig måltid

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Surdegsbröd med avokado, koriander och getost

En fräsch och lyxig toast gjord på surdegsbröd med koriander, citron och mjuk bredbar getost.