Grillad avokado

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

250 g romanticatomater, klyftade
3 salladslökar, strimlade tvärsöver
1 kruka koriander, bladen
1 lime, saften
3 msk kallpressad rapsolja
4 avokado, delade och urkärnade
raps- eller olivolja till pensling
flingsalt ocn nymald svartpeppar
4 pocherade ägg
chiliflakes
rustikt bröd

Pocherat ägg
4 ägg
1 ½ l vatten
½ tsk salt
1 tsk ättika

Gör så här

1. Blanda tomater, salladslök och koriander med limesaft och rapsolja.

2. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Skala och pensla avokadohalvorna med lite olja.

4. Grilla dem ett par minuter på var sida. Salta och peppra generöst. Håll varmt under aluminiumfolie.

5. Pochera äggen.

6. Servera avokadon med tomatsalladen, pocherat ägg och grillat eller rostat bröd.

Mer på grapevine.se

Så väljer du vin till desserter och söta smaker!

Vill du bli bättre på att välja vin till desserter och sötsaker? Malin Rhodin, en av Grapevines sommelierer, tipsar om vilka viner som passar till chokladefterrätter, fruktpajer, respektive till ostbrickan. Hur ska man tänka när man väljer vin till desserten? – Till efterrätter bör man välja ett

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.