Grillad avokado

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

250 g romanticatomater, klyftade
3 salladslökar, strimlade tvärsöver
1 kruka koriander, bladen
1 lime, saften
3 msk kallpressad rapsolja
4 avokado, delade och urkärnade
raps- eller olivolja till pensling
flingsalt ocn nymald svartpeppar
4 pocherade ägg
chiliflakes
rustikt bröd

Pocherat ägg
4 ägg
1 ½ l vatten
½ tsk salt
1 tsk ättika

Gör så här

1. Blanda tomater, salladslök och koriander med limesaft och rapsolja.

2. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Skala och pensla avokadohalvorna med lite olja.

4. Grilla dem ett par minuter på var sida. Salta och peppra generöst. Håll varmt under aluminiumfolie.

5. Pochera äggen.

6. Servera avokadon med tomatsalladen, pocherat ägg och grillat eller rostat bröd.

Mer på grapevine.se

Kalorier i alkohol

Många människor vill leva hälsosamt och funderar kanske över sin vikt. De flesta av oss har ett hum om vad som är bra att stoppa i sig när det gäller socker, fett och kolhydrater. Men hur är det egentligen med alkohol – är ett glas vin, en öl eller en snaps en kalorifälla? Ett vin som upplevs som

Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Kryddbakad kyckling

Gott och enkelt recept på hel kyckling i ugn, smaksatt med vitlök, rosmarin, anis, enbär, och kummin.