Grillad avokado

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.

Bild: Mattias Södermark Recept: Liselotte Forslin
Utskrift
Ingredienser

250 g romanticatomater, klyftade
3 salladslökar, strimlade tvärsöver
1 kruka koriander, bladen
1 lime, saften
3 msk kallpressad rapsolja
4 avokado, delade och urkärnade
raps- eller olivolja till pensling
flingsalt ocn nymald svartpeppar
4 pocherade ägg
chiliflakes
rustikt bröd

Pocherat ägg
4 ägg
1 ½ l vatten
½ tsk salt
1 tsk ättika

Gör så här

1. Blanda tomater, salladslök och koriander med limesaft och rapsolja.

2. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Skala och pensla avokadohalvorna med lite olja.

4. Grilla dem ett par minuter på var sida. Salta och peppra generöst. Håll varmt under aluminiumfolie.

5. Pochera äggen.

6. Servera avokadon med tomatsalladen, pocherat ägg och grillat eller rostat bröd.

Mer på grapevine.se

Med hjärtat i Valpolicella

Respekt och omtanke om den jord man odlar. Ett arv man tar ansvar för och vill föra vidare. Och sist men inte minst; styrkan finns i familjen. Pierangelo Tommasi är fjärde generationens vinmakare i den familj som fått svenskarna att älska amarone.

Pasta Primavera

En fräsch pasta med mycket grönt som passar utmärkt att servera som festlig middag!