Grillad caesarsallad

Antal 
4 portioner

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 stora romansallatshuvuden
2 avokado skurna i bitar
olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing
1 ägg, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk fransk senap
2 sardellfiléer
1 msk pressad citron
3 droppar worchestershiresås
1 dl olivolja
1/2 dl finriven parmesan + till servering
1 dl mandel, hackad, rostad och saltad.

Gör så här
  1. Koka upp vatten i en kastrull, sänk så det sjuder. Lägg ägget på en sked och sänk sakta ner det i vattnet. Låt det sjuda exakt en minut.
  2. Knäck ägget i en mixer eller mixerskål.
  3. Tillsätt vitlök, sardeller, citron och worchestershiresås och mixa slätt.
  4. Häll i oljan droppvis, sedan i en tunn stråle medan mixern går. Blanda i osten.
  5. Dela salladen på längden, pensla med olja och grilla hastigt runtom så bladen får lite färg.
  6. Lägg upp den grillade sallaten på ett fat, strö över avokado. Skeda över dressingen. Toppa med mandel.
  7. Salta och peppra lätt och servera gärna med lite mer riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Låt festen blomma

Låt trädgården bli sommarens mittpunkt. Duka upp en bar med rosa drinkar och somriga snittar. Gärna dekorerade med aromatiska örter, svenska bär och ätbara blommor. Att umgås ute hör sommaren till – i alla fall när vädret tillåter. I år går festen i liten skala och drinkarna i hemmabaren har

Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.