Grillad caesarsallad

Antal 
4 portioner

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 stora romansallatshuvuden
2 avokado skurna i bitar
olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing
1 ägg, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk fransk senap
2 sardellfiléer
1 msk pressad citron
3 droppar worchestershiresås
1 dl olivolja
1/2 dl finriven parmesan + till servering
1 dl mandel, hackad, rostad och saltad.

Gör så här
  1. Koka upp vatten i en kastrull, sänk så det sjuder. Lägg ägget på en sked och sänk sakta ner det i vattnet. Låt det sjuda exakt en minut.
  2. Knäck ägget i en mixer eller mixerskål.
  3. Tillsätt vitlök, sardeller, citron och worchestershiresås och mixa slätt.
  4. Häll i oljan droppvis, sedan i en tunn stråle medan mixern går. Blanda i osten.
  5. Dela salladen på längden, pensla med olja och grilla hastigt runtom så bladen får lite färg.
  6. Lägg upp den grillade sallaten på ett fat, strö över avokado. Skeda över dressingen. Toppa med mandel.
  7. Salta och peppra lätt och servera gärna med lite mer riven parmesan.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Rostad jordgubbssalsa

Het salsa med chipotle och rostade jordgubbar.