Grillad caesarsallad

Antal 
4 portioner

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 stora romansallatshuvuden
2 avokado skurna i bitar
olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing
1 ägg, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk fransk senap
2 sardellfiléer
1 msk pressad citron
3 droppar worchestershiresås
1 dl olivolja
1/2 dl finriven parmesan + till servering
1 dl mandel, hackad, rostad och saltad.

Gör så här
  1. Koka upp vatten i en kastrull, sänk så det sjuder. Lägg ägget på en sked och sänk sakta ner det i vattnet. Låt det sjuda exakt en minut.
  2. Knäck ägget i en mixer eller mixerskål.
  3. Tillsätt vitlök, sardeller, citron och worchestershiresås och mixa slätt.
  4. Häll i oljan droppvis, sedan i en tunn stråle medan mixern går. Blanda i osten.
  5. Dela salladen på längden, pensla med olja och grilla hastigt runtom så bladen får lite färg.
  6. Lägg upp den grillade sallaten på ett fat, strö över avokado. Skeda över dressingen. Toppa med mandel.
  7. Salta och peppra lätt och servera gärna med lite mer riven parmesan.

Mer på grapevine.se

3 x Riesling

Tysk riesling håller världsklass! Här kikar vi närmare på den populära druvan och jämför tre rieslingviner från olika tyska regioner.Här kan du även lada ner ett provningsprotokoll som gör det både enkelt och roligt att prova de tre vinerna. Riesling trivs i svala klimat. I Tyskland, som ligger

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Moules – Un moment like this

Moules marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Prova Mattias Larssons recept som han kallar ”Moules – Un moment likes this”.