Grillad chorizo med vårig potatissallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En het chorizo med fräsch potatissallad är en riktigt läcker kombo.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 chorizo-korvar, gärna starka

Potatissallad

500 g fast potatis

1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk senap

1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag

3 msk olivolja

5 rädisor i klyftor

1 msk kapris

3 salladslökar, strimlade

nymalen svartpeppar

1/2 dl finskuren bladpersilja

ev. salt

Tips 

Chorizon kan enkelt bytas ut till ett vegetariskt alternativ, 
t. ex. sojakorv

Gör så här

1.Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor. Häll över buljongen.

2. Blanda vinäger, senap och 1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen.

3. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.

4. Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.

 

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Spenatsallad med yoghurt

Krämig frisk spenatröra som passar perfekt att servera till  grillade kötträtter. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.