Grillad chorizo med vårig potatissallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En het chorizo med fräsch potatissallad är en riktigt läcker kombo.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 chorizo-korvar, gärna starka

Potatissallad

500 g fast potatis

1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk senap

1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag

3 msk olivolja

5 rädisor i klyftor

1 msk kapris

3 salladslökar, strimlade

nymalen svartpeppar

1/2 dl finskuren bladpersilja

ev. salt

Tips 

Chorizon kan enkelt bytas ut till ett vegetariskt alternativ, 
t. ex. sojakorv

Gör så här

1.Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor. Häll över buljongen.

2. Blanda vinäger, senap och 1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen.

3. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.

4. Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.

 

Mer på grapevine.se

Grillfest!

Är det grilldags? Fram med köttet, primörerna och rörorna. Här får du alla tips du behöver för en lyckad grillkväll. Oavsett om du är nybörjare eller grill­proffs hoppas vi att du blir inspirerad tips. Ljumna kvällar är synonymt med att grilla. De flesta plockar fram grillen i maj och kör så det

Angostura 5 YO

Rom med en djup karaktär

Tapas scampi med vitlök och citron

En klassiker för alla tapasälskare!