Grillad chorizo med vårig potatissallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En het chorizo med fräsch potatissallad är en riktigt läcker kombo.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 chorizo-korvar, gärna starka

Potatissallad

500 g fast potatis

1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk senap

1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag

3 msk olivolja

5 rädisor i klyftor

1 msk kapris

3 salladslökar, strimlade

nymalen svartpeppar

1/2 dl finskuren bladpersilja

ev. salt

Tips 

Chorizon kan enkelt bytas ut till ett vegetariskt alternativ, 
t. ex. sojakorv

Gör så här

1.Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor. Häll över buljongen.

2. Blanda vinäger, senap och 1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen.

3. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.

4. Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.

 

Mer på grapevine.se

Fröken Smilla

När Smilla Luuk var fem år fick hon diagnosen celiaki, glutenintolerans. Men i stället för att knapra riskakor började hon experimentera vid bakbordet. I dag är Smilla 20 år och har nyligen kommit ut med sin tredje kokbok med glutenfria recept. Det är lika bra att vi tar det direkt så har vi det

Italiensk kalvgryta med salvia

Härligt mustig gryta som värmer gott kulna dagar.