Grillad entrecôte

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Saftig biff serverad med hemlagad BBQ-sås, bakpotatis och morotslaw.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor välmarmorerad entrecôte á ca 200 g
4 bakpotatisar


BBQ-sås
2 rödlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
2 röda chilifrukter
2 dl rödvin
5 dl krossade tomater
2 msk japansk soja 
3 dl ketchup
2 msk brunt farinsocker
1 kruka färsk koriander
4 dl kalvfond sherryvinäger

Morotslaw
4 morötter
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 msk gul curry
salt & peppar

Gör så här

1. BBQ-sås: Skiva och skala röd- och vitlök. Låt löken svettas i olivolja med chili, rökt paprikapulver och spiskummin. Strö över farinsocker och rör tills sockret har löst sig. Tillsätt soja, kalvfond, rödvin, krossad tomat och tomatketchup, låt koka ihop på svag värme i ca 1 timme. Smaka av med sherryvinäger till önskad syra och hacka slutligen i färsk koriander.

2. Morotslaw: Skär morötterna till strimlor på mandolin eller med osthyvel och strimla sedan tunt. Blanda med curry, majonnäs och crème fraiche. Salta röran efter smak.

3. Bakpotatis: Gör ett kryss i potatisen och baka den i ugn på 225 °C eller i folie direkt på grillen i ca 1 timme beroende på storlek.

4. Entrecôte: Gnid in köttet med salt och peppar och grilla till önskad stekgrad. Fyll potatisen med morotslaw och servera med BBQ-såsen.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Kyrö Koskue Small Batched Rye Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Grillad majs med parmesan- och limesmör

Sanslöst gott. Servera kolvarna som de är eller med en god biff till.