Grillad entrecôte med äpplecoleslaw och rotfruktschips

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Godast blir entrecôten på grillen, köttet är fettrikt och blir saftigt och gott.

Utskrift
Ingredienser

4 skivor entrecôte, ca 150-200 g styck

4 fasta äpplen, 1 morot, 1/2 rödlök
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil,
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
1 tsk curry
1 påse rotfruktschips

Gör så här

Äpplecoleslaw:

1. Finstrimla moroten, gärna på mandolin och hacka rödlöken.

2. Kärna ur och tärna äpplet i små bitar. Blanda äpple och morot med majonnäs, curry, gräddfil och dijonsenap.

3. Hacka i persiljan och smaka av med salt och peppar.

Entrecôte:

1. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.

2. Flytta sedan köttet till sidan av glöden och låt det grilla färdigt.

3. Servera tillsammans med rotfruktschips.

Mer på grapevine.se

Vinskolan - I en värld av smaker

Vinvärlden vimlar av doft- och smakbegrepp där en del är lätta att förstå och andra svårare. Vilken är skillnaden mellan bärigt och fruktigt? Och vad i all världen betyder mineral? Kryddigt, mustigt, fruktigt, blommigt, smörigt, mineral, fat – begreppen är många och vi möter dem på Systembolagets

Tommasi Grappa Amarone della Valpolicella Ca' Florian

Fyllig och smakrik Grappa från Tommasi's mest prestigefulla Amarone "Ca Florian".

Polenta med vitlöksfräst svamp

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.