Grillad entrecôte med äpplecoleslaw och rotfruktschips

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Godast blir entrecôten på grillen, köttet är fettrikt och blir saftigt och gott.

Utskrift
Ingredienser

4 skivor entrecôte, ca 150-200 g styck

4 fasta äpplen, 1 morot, 1/2 rödlök
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil,
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
1 tsk curry
1 påse rotfruktschips

Gör så här

Äpplecoleslaw:

1. Finstrimla moroten, gärna på mandolin och hacka rödlöken.

2. Kärna ur och tärna äpplet i små bitar. Blanda äpple och morot med majonnäs, curry, gräddfil och dijonsenap.

3. Hacka i persiljan och smaka av med salt och peppar.

Entrecôte:

1. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.

2. Flytta sedan köttet till sidan av glöden och låt det grilla färdigt.

3. Servera tillsammans med rotfruktschips.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Friterad salvia

Annorlunda och väldigt goda snacks direkt från örtagården.