Grillad entrecôte med äpplecoleslaw och rotfruktschips

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Godast blir entrecôten på grillen, köttet är fettrikt och blir saftigt och gott.

Utskrift
Ingredienser

4 skivor entrecôte, ca 150-200 g styck

4 fasta äpplen, 1 morot, 1/2 rödlök
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil,
1 msk dijonsenap
1 kruka persilja
1 tsk curry
1 påse rotfruktschips

Gör så här

Äpplecoleslaw:

1. Finstrimla moroten, gärna på mandolin och hacka rödlöken.

2. Kärna ur och tärna äpplet i små bitar. Blanda äpple och morot med majonnäs, curry, gräddfil och dijonsenap.

3. Hacka i persiljan och smaka av med salt och peppar.

Entrecôte:

1. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.

2. Flytta sedan köttet till sidan av glöden och låt det grilla färdigt.

3. Servera tillsammans med rotfruktschips.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.