Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En riktig grillfavorit som blir både saftig och god - och dessutom är billig.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor fläskkarré

1 kruka salvia
800 g morot (gärna i blandade färger)
3 msk honung
2 dl olivolja
1 gul paprika
1 lime
salt & peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° C. Mixa ca 8 av salviabladen med olivolja och honung.

2. Ringla mixen över morötterna. Salta, peppra och ugnsbaka i cirka 20 minuter eller tills morötterna blivit mjuka.

3. Garnera med mera salviablad.

Paprikavinaigrette:

1. Blanda 1 dl olivolja, 1 msk honung och saften av 1 lime.

2. Finhacka paprikan och blanda ner. Häll vinaigretten över morötterna.

Fläskkarré:

1. Gnid in köttet noga med salt och peppar på båda sidor.

2. Grilla köttet på medehög värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills köttsaften blir helt klar.

Mer på grapevine.se

Att tillverka vin

När man gör vin behöver man först och främst vindruvor av arten Vitis vinifera, vilken står för 99% av världens vinproduktion. Vindruvor som vi köper i affären är av en annan art och duger inte till vinproduktion. Till en butelj vin krävs cirka 1 kg druvor. Alkoholjäsning Innan jäsningen kan starta

Älginnanlår med äppelchutney, nöt- och äppelsallad samt rödvinsås

En lite lyxigare middag med älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med äppelchutney, nöt- och äppelsallad och rödvinsås blir rätten fulländad.