Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En riktig grillfavorit som blir både saftig och god - och dessutom är billig.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor fläskkarré

1 kruka salvia
800 g morot (gärna i blandade färger)
3 msk honung
2 dl olivolja
1 gul paprika
1 lime
salt & peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° C. Mixa ca 8 av salviabladen med olivolja och honung.

2. Ringla mixen över morötterna. Salta, peppra och ugnsbaka i cirka 20 minuter eller tills morötterna blivit mjuka.

3. Garnera med mera salviablad.

Paprikavinaigrette:

1. Blanda 1 dl olivolja, 1 msk honung och saften av 1 lime.

2. Finhacka paprikan och blanda ner. Häll vinaigretten över morötterna.

Fläskkarré:

1. Gnid in köttet noga med salt och peppar på båda sidor.

2. Grilla köttet på medehög värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills köttsaften blir helt klar.

Mer på grapevine.se

I gott sällskap: Avec

Att servera choklad till avec är ingen nyhet, men visste du att det bästa sällskapet till chokladasken är rom? Hemligheten är att rom oftast har en lite söt karaktär med toner av vanilj som påminner om smaken hos kakao. VUXNA SMAKER Angostura Rom 1919, 1824 och 1787 gör sig utmärkt i ensam majestät

Duorum Vinha de Castelo Melhor Vintage Port

Komplext vin med mycket fyllig smak

Gino

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.