Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

En riktig grillfavorit som blir både saftig och god - och dessutom är billig.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor fläskkarré

1 kruka salvia
800 g morot (gärna i blandade färger)
3 msk honung
2 dl olivolja
1 gul paprika
1 lime
salt & peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° C. Mixa ca 8 av salviabladen med olivolja och honung.

2. Ringla mixen över morötterna. Salta, peppra och ugnsbaka i cirka 20 minuter eller tills morötterna blivit mjuka.

3. Garnera med mera salviablad.

Paprikavinaigrette:

1. Blanda 1 dl olivolja, 1 msk honung och saften av 1 lime.

2. Finhacka paprikan och blanda ner. Häll vinaigretten över morötterna.

Fläskkarré:

1. Gnid in köttet noga med salt och peppar på båda sidor.

2. Grilla köttet på medehög värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills köttsaften blir helt klar.

Mer på grapevine.se

Skördefest

September är skördetid. Botanisera bland frukt, grönsaker och rotfrukter. laga mat på stora fat och bjud på skördefest. här får du tipsen som gör att gästerna stannar länge. När gästerna är många är det smart att bjuda på buffé och varför inte låta gästerna bidra? Knytkalas är både opretentiöst och

Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.