Grillad gulbeta med smörstekt svartkål och parmesan

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 8 gulbetor
  • 1 svartkål
  • rapsolja
  • 100 g parmesan
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Gör så här

Skölj betorna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka på svag värme tills de känns ”al dente”, använd en potatissticka för att hålla koll på koktiden. Plocka av bladen på svartkålen och lägg i en bunke. När betorna har kokat klart, spola dem snabbt under iskallt vatten och ta bort skalet med händerna. Skiva betorna i 2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat, stänk på lite rapsolja, salta, peppra och vänd försiktigt. Grilla därefter betorna en stund på grillen, så att de får en fin yta. Stek under tiden svartkålen i lite smör i en gjutjärnspanna och salt över den öppna elden. Lägg tillbaka betorna på fatet, lägg den stekta svartkålen ovanpå dem och riv över rikligt med parmesan.

Mer på grapevine.se

Gin & Tonic- trendigaste du kan dricka just nu!

Det började som en malariamedicin, blev sedan en standarddrink och är nu bland det trendigaste man kan dricka. Här kikar vi närmare på historien bakom Gin & Tonic och tipsar om tre bra gin-sorter som alla ger sin egen touch på den klassiska drinken. AV: ELISABET WIDELL ❖ ALLTING BÖRJADE på 1600

Morotssoppa

En annorlunda morotssoppa med asiatiska influenser av koriander, ingefära och citrongräs.