Grillad gulbeta med smörstekt svartkål och parmesan

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 8 gulbetor
  • 1 svartkål
  • rapsolja
  • 100 g parmesan
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Gör så här

Skölj betorna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka på svag värme tills de känns ”al dente”, använd en potatissticka för att hålla koll på koktiden. Plocka av bladen på svartkålen och lägg i en bunke. När betorna har kokat klart, spola dem snabbt under iskallt vatten och ta bort skalet med händerna. Skiva betorna i 2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat, stänk på lite rapsolja, salta, peppra och vänd försiktigt. Grilla därefter betorna en stund på grillen, så att de får en fin yta. Stek under tiden svartkålen i lite smör i en gjutjärnspanna och salt över den öppna elden. Lägg tillbaka betorna på fatet, lägg den stekta svartkålen ovanpå dem och riv över rikligt med parmesan.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Angostura 5 YO

Rom med en djup karaktär

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet.​