Grillad gulbeta med smörstekt svartkål och parmesan

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 8 gulbetor
  • 1 svartkål
  • rapsolja
  • 100 g parmesan
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Gör så här

Skölj betorna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka på svag värme tills de känns ”al dente”, använd en potatissticka för att hålla koll på koktiden. Plocka av bladen på svartkålen och lägg i en bunke. När betorna har kokat klart, spola dem snabbt under iskallt vatten och ta bort skalet med händerna. Skiva betorna i 2 cm tjocka skivor och lägg på ett fat, stänk på lite rapsolja, salta, peppra och vänd försiktigt. Grilla därefter betorna en stund på grillen, så att de får en fin yta. Stek under tiden svartkålen i lite smör i en gjutjärnspanna och salt över den öppna elden. Lägg tillbaka betorna på fatet, lägg den stekta svartkålen ovanpå dem och riv över rikligt med parmesan.

Mer på grapevine.se

Expert på champagne

Maya Samuelsson är sommelier och expert på mousserande vin. Hon undervisar på familjeföretaget Vinkällan och tipsar om vin i TV4. Här berättar hon hur det hela började – att vin har funnits i hennes liv sedan barnsben. Maya var bara ett halvår gammal då hon besökte sin första vingård och redan i

Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Gardasjöns vita pärla!

Mattias magiska Moules

Moules marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Prova stjärnkocken Mattias Larssons recept!