Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kalvfilé

500 g rödbetor, kokta
fetaost
1 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
sockerärtor
2 msk smör

Gör så här

1. Fetaost och rödbetsröra: Mixa rödbetor, fetaost, vitlök och crème fraiche till en slät röra. Lättast är att använda matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt. Pressa eventuellt i mer vitlök efter egen smak.

2. Kalvfilé: Grilla köttet så det får en fin grillyta. Linda därefter in köttbiten i grillfolie och låt ligga kvar på grillen. Grilltiden varierar beroende på hur tjock filé man har. Vill man ha köttet medium skall innertemperaturen vara på ca 55-63 ºC, ca 30 minuter för en normalstor filé. Använd en köttermometer. Låt köttet ligga och vila i folie ytterligare 15 minuter innan det skärs upp.

3. Smörslungade sockerärtor: Värm upp smöret i en stor stekpanna. Stek snabbt upp socker- ärtorna. Rör hela tiden och passa så att smöret inte bränns vid.

Mer på grapevine.se

Det goda med vinet börjar redan vid skörden

Du vet hur det är. Normalt när du läser om vin så är texterna fyllda med superlativ om dofter och smaker. Så skulle vi också kunna göra, för den nya årgången av Lyngrove Pinotage är riktigt bra. Men, vi har något annat att berätta. Något betydligt viktigare. Och det handlar om hur innehållet är

Conde de San Cristobal

Släpps på Systembolagets beställningssortiment den 5/11