Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kalvfilé

500 g rödbetor, kokta
fetaost
1 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
sockerärtor
2 msk smör

Gör så här

1. Fetaost och rödbetsröra: Mixa rödbetor, fetaost, vitlök och crème fraiche till en slät röra. Lättast är att använda matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt. Pressa eventuellt i mer vitlök efter egen smak.

2. Kalvfilé: Grilla köttet så det får en fin grillyta. Linda därefter in köttbiten i grillfolie och låt ligga kvar på grillen. Grilltiden varierar beroende på hur tjock filé man har. Vill man ha köttet medium skall innertemperaturen vara på ca 55-63 ºC, ca 30 minuter för en normalstor filé. Använd en köttermometer. Låt köttet ligga och vila i folie ytterligare 15 minuter innan det skärs upp.

3. Smörslungade sockerärtor: Värm upp smöret i en stor stekpanna. Stek snabbt upp socker- ärtorna. Rör hela tiden och passa så att smöret inte bränns vid.

Mer på grapevine.se

Premiumpicknick

Glöm vissen pastasallad och ljummet vin. Fyll istället picknickkorgen med bubbel och härliga delikatesser. Det är enklare än du anar att sätta en rejäl guldkant på din utomhusmåltid!

Hine Antique Xo Premier Cru

Premium cognac skapad av Georges Hine 1920

Strawberry Angostura Daiquiri

En alldeles underbar dauquiri med Angostura i huvudrollen.