Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kalvfilé

500 g rödbetor, kokta
fetaost
1 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
sockerärtor
2 msk smör

Gör så här

1. Fetaost och rödbetsröra: Mixa rödbetor, fetaost, vitlök och crème fraiche till en slät röra. Lättast är att använda matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt. Pressa eventuellt i mer vitlök efter egen smak.

2. Kalvfilé: Grilla köttet så det får en fin grillyta. Linda därefter in köttbiten i grillfolie och låt ligga kvar på grillen. Grilltiden varierar beroende på hur tjock filé man har. Vill man ha köttet medium skall innertemperaturen vara på ca 55-63 ºC, ca 30 minuter för en normalstor filé. Använd en köttermometer. Låt köttet ligga och vila i folie ytterligare 15 minuter innan det skärs upp.

3. Smörslungade sockerärtor: Värm upp smöret i en stor stekpanna. Stek snabbt upp socker- ärtorna. Rör hela tiden och passa så att smöret inte bränns vid.

Mer på grapevine.se

Kritikerfavorit i ny årgång & kostym

Bästa boxen någonsin. Årets röda box. Årets Vinare. Priser och lovord har bokstavligen haglat över Ramos Reserva 2015. Och nu kommer äntligen den hett efterlängtade uppföljaren – Ramos Reserva 2016 .

Kyrö Napue Rye Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Minipajer av smördeg

Tre sorters minipajer- perfekta små drinktilltugg! I smakerna hittar du bland annat zucchini, färsk getost, basilika, potatis, rosmarin, honung och rökt lax. Recepten kommer från matkreatören Caroline Dafgård Widnersson.