Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Antal 
4 portioner

Lätt och fräsch kötträtt som passar utmärkt att servera till nyår. Spenat är gott till men vill du ha potatis så passar pommes frites eller ugnspotatis fint. Om du inte har grillpanna kan du steka köttet hastigt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

4 skivor kalvinnanlår, 125 g st
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar
2 citroner, delade

Citronsmörsky
1 schalottenlök, finhackad
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 citron, saft och rivet skal
2 msk smör
2 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Till servering
200 g babyspenat
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk pistagemandel, grovhackad och lätt
rostad i torr panna
1 dl finriven parmesan
olivolja
pommes frites eller ugnspotatis

Gör så här
  1. Börja med skyn. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg.
  2. Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och låt det koka ner till två tredjedelar.
  3. Vispa i smöret i klickar. Smaka av med honung, salt och peppar. Håll varmt.
  4. Pensla köttet med lite olja och grilla det hastigt i het grillpanna cirka 2 min på var sida. Salta och peppra.
  5. Grilla citronhalvorna.
  6. Stek spenaten hastigt med vitlöken i en skvätt olja. Strö över rostade pistagemandlar, parmesan och salta och peppra.
  7. Servera med citronhalvor och potatis.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 4

Här är fjärde avsnittet i det färgstarka matlagningsprogrammet Cooking Distilled. Den här veckan lagar duon Ludvig Brydolf och Nicklas Gunnarsson mat med orientaliska smaker. Missa inte, prenumerera på YouTube/cookingdistilledofficial

Chèvre- och olivfylld lammstek

Lammstek är en festlig rätt som med olika kryddningar och fyllningar förvandlas till en smakfest.