Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne och krasse

Antal 
4

En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering. Får du inte tag i pilgrimsmusslor går det bra att toppa med handskalade räkor.

Bild: Mattias Södermark Recept: Bistro Berns
Utskrift
Ingredienser

3 dl gröna ärtor, frysta
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ l fiskbuljong
3 dl grädde
½ citron, saften
smör, salt och peppar
2 dl champagne eller prosecco
smörgåskrasse eller shisokrasse
8 pilgrimsmusslor
rapsolja, kallpressad

Gör så här

1. Fräs den finhackade löken och vitlöken i lite smör. Lägg i ärtor och rör om. Tillsätt 1 dl champagne eller prosecco, fiskbuljong och grädde. Låt sjuda i 10 minuter.

2. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila soppan genom finmaskig sil.

3. Grilla pilgrimsmusslorna snabbt på båda sidor. Salta och peppra. (Kan bytas ut mot handskalade räkor).

4. Skumma den varma soppan med mixerstav.

5. Portionera ut soppan i djupa tallrikar. Lägg i musslor och krasse. Droppa resten av champagnen över soppan samt några droppar kallpressad rapsolja. Servera.

Mer på grapevine.se

Skördefest

September är skördetid. Botanisera bland frukt, grönsaker och rotfrukter. laga mat på stora fat och bjud på skördefest. här får du tipsen som gör att gästerna stannar länge. När gästerna är många är det smart att bjuda på buffé och varför inte låta gästerna bidra? Knytkalas är både opretentiöst och

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Julmatstips: enkla drinktilltugg

Små goda recept som passar perfekt i jul