Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Antal 
4

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.

Bild: Mattias Södermark Recept: Bistro Berns
Utskrift
Ingredienser

3 dl gröna ärtor, frysta
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ l fiskbuljong
3 dl grädde
½ citron, saften
smör, salt och peppar
2 dl champagne eller prosecco
smörgåskrasse eller shisokrasse
1 dl sjökorall (kan uteslutas)
8 pilgrimsmusslor
rapsolja, kallpressad

Gör så här

1. Fräs den finhackade löken och vitlöken i lite smör. Lägg i ärtor och rör om. Tillsätt 1 dl champagne, fiskbuljong och grädde. Låt sjuda i 10 minuter.

2. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila soppan genom finmaskig sil.

3. Grilla pilgrimsmusslorna snabbt på båda sidor. Salta och peppra.

4. Skumma den varma soppan med mixerstav.

5. Portionera ut soppan i djupa tallrikar. Lägg i musslor, sjökorall och krasse. Droppa resten av champagnen över soppan samt några droppar kallpressad rapsolja. Servera.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Imponera med hemgjord gnocchi i pecorinosås. Servera tillsammans med biff och gröna bönor med baconpangrattato och du har en smakrik och rustik festrätt.