Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Antal 
4

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.

Bild: Mattias Södermark Recept: Bistro Berns
Utskrift
Ingredienser

3 dl gröna ärtor, frysta
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ l fiskbuljong
3 dl grädde
½ citron, saften
smör, salt och peppar
2 dl champagne eller prosecco
smörgåskrasse eller shisokrasse
1 dl sjökorall (kan uteslutas)
8 pilgrimsmusslor
rapsolja, kallpressad

Gör så här

1. Fräs den finhackade löken och vitlöken i lite smör. Lägg i ärtor och rör om. Tillsätt 1 dl champagne, fiskbuljong och grädde. Låt sjuda i 10 minuter.

2. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila soppan genom finmaskig sil.

3. Grilla pilgrimsmusslorna snabbt på båda sidor. Salta och peppra.

4. Skumma den varma soppan med mixerstav.

5. Portionera ut soppan i djupa tallrikar. Lägg i musslor, sjökorall och krasse. Droppa resten av champagnen över soppan samt några droppar kallpressad rapsolja. Servera.

Mer på grapevine.se

Dryckesprofilen Alf Tumble

Han blev utsedd till Årets Dryckesprofil 2016 och är sommelier, vinskribent och författare, men även dj. Och nu vill han sprida en mindre snobbig vinkultur genom boken ”Vin – så funkar det”. Låt oss börja från början. Alf har alltid gillat att skriva, utbildade sig till copywriter i tjugoårsåldern

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Grillad entrecôte med äpplecoleslaw och rotfruktschips

Godast blir entrecôten på grillen, köttet är fettrikt och blir saftigt och gott.