Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado

Antal 
4 portioner

En smakrik sommarrätt som passar utmärkt till ett glas välkyld avarinho. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning. Översalta inte maten då mineraliteten i vinet förstärker sältan i maten.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

700 g rödingfilé med skinn
2 avokado
olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Mangosalsa
1 mogen mango, fint tärnad
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka färsk mynta, hackad
1 lime, pressad
1 krm salt

Gör så här
  1. Blanda ingredienserna till salsan.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Pensla den med olja och grilla gärna i halster ca 2–3 min på var sida beroende på tjocklek.
  3. Halvera, kärna ur och skala avokadon. Pensla halvorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Servera den nygrillade fisken med salsan och avokadon.

Mer på grapevine.se

Skål utan alkohol

Allt fler väljer alkoholfritt eller drycker som har låg alkoholhalt. Större utbud och ökad medvetenhet ligger bakom den nya nyktra trenden. Här presenterar vi ett nytt lågalkoholhaltigt vin och två helt alkoholfria matdrycker som gör både levern och gommen glada. Förr när en kvinna avstod från

Kyrö Rye Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Pasta med stark tomatsås

En klassisk pastarätt som är vanlig i Rom. Här har vi bytt ut bucatini, ihålig spaghetti, mot den trevliga breda pappardellepastan.