Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado

Antal 
4 portioner

En smakrik sommarrätt som passar utmärkt till ett glas välkyld avarinho. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning. Översalta inte maten då mineraliteten i vinet förstärker sältan i maten.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

700 g rödingfilé med skinn
2 avokado
olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Mangosalsa
1 mogen mango, fint tärnad
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka färsk mynta, hackad
1 lime, pressad
1 krm salt

Gör så här
  1. Blanda ingredienserna till salsan.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Pensla den med olja och grilla gärna i halster ca 2–3 min på var sida beroende på tjocklek.
  3. Halvera, kärna ur och skala avokadon. Pensla halvorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Servera den nygrillade fisken med salsan och avokadon.

Mer på grapevine.se

Viva vegan! Grapevine.se släpper lista över veganviner

Intresset för veganviner ökar, liksom efterfrågan. Därför har vi släppt en lista över samtliga veganviner i vårt sortiment. Men v ad betyder veganskt vin, och vad är det egentligen för skillnad mellan vegan och vegetarian? Genom den här listan vill vi underlätta vi för personer som önskar undvika

De BVRIS Amarone Riserva

En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Myth Cranberry

Champagne och mousserande viner lyfter årets alla högtider och kan också pigga upp en tråkig vardag. Testa till exempel att göra en tranbärsdrink med vodka och mousserande Myth Sparkling. Du får till en härlig frostkant på glaset genom att doppa kanten på det i lime och sedan i flingsalt.