Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado

Antal 
4 portioner

En fräsch och smakrik rätt som passar utmärkt till ett glas välkylt vitt. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

700 g rödingfilé med skinn
2 avokado
olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Mangosalsa
1 mogen mango, fint tärnad
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka färsk mynta, hackad
1 lime, pressad
1 krm salt

Gör så här
  1. Blanda ingredienserna till salsan.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Pensla den med olja och grilla gärna i halster ca 2–3 min på var sida beroende på tjocklek.
  3. Halvera, kärna ur och skala avokadon. Pensla halvorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Servera den nygrillade fisken med salsan och avokadon.

Mer på grapevine.se

Tacofiesta

Vänner på middag eller festligt fredagsmys? Bjud på tacofiesta – en kväll med stil och hetta! Låt gästerna njuta av hemlagad het texmex, halvtorrt vitt vin eller varför inte en kall öl och miniflaskor med premiumtequila? Tacos är fredagsmat när den är som bäst. Det är mycket gott, festligt och

Laxrulle med västerbotten

Fräsch förrätt eller drinktilltugg.