Grillad salsiccia i tunnbrödrulle

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Sydeuropeisk sofistikerad variant på vår svenska tunnbrödrulle. Italiensk salsiccia med senapskräm och karamelliserad rödlök med limestänk.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 färska salsiccia
4 tunnbröd
1 dl färskost
1 msk sötstark senap
1 msk dijonsenap
1 kruka färsk oregano 
2 medelstora rödlökar
2 msk rörsocker
2 msk smör
2 msk olivolja
saften av 1/2 lime

Tips 

Byt ut salsiccian mot vegetarisk sojakorv.

Gör så här

1. Skala och skiva rödlöken så tunt du kan, stek löken mjuk i smöret och oljan. Strö över socker och låt karamellisera till en gyllenbrun färg. Pressa över limesaft och tillsätt några kvistar oregano. Ta av pannan och låt svalna.

2. Gör några stickhål i korvarna så att de inte spricker. Grilla dem tills det sipprar ut lite klar köttsaft, då vet du att de är genomstekta.

3. Mixa färskosten med senap och några kvistar av oregano. Bred ut ett lager av senapskrämen i tunnbröden. Lägg i den grillade salsiccian och toppa med den karamelliserade rödlöken. Rulla ihop brödet, ät och njut.

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

Guaccamole med bluecheese

Smakrik guaccamole på annorlunda vis.