Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Antal 
4 portioner

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 små spetskålhuvuden, ca 500 g styck
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar

Citron- och senapsvinägrett
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk fransk senap
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar efter smak

Till dekoration
3 msk pistagenötter, grovhackade, rostade och saltade.

Gör så här
  1. Dela kålen uppifrån och ner i fyra klyftor vardera.
  2. Pensla kålen med olivolja.
  3. Grilla den först på direkt värme ett par min runt om så att den får lite färg och flytta sen över den till indirekt värme och låt den gå klart ca 5–8 min. Vänd då och då.
  4. Lägg upp kålen på ett vackert fat. Salta och peppra efter smak.
  5. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över när kålen ännu är varm. Se till att den kommer in mellan bladen.
  6. Garnera med pistagenötter.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

Barceló Gran Añejo Rum Old Fashioned

Här en twist på den klassiska cocktailen Old Fashioned. Här använder vi dominikansk rom istället för bourbon – och det är ingen tvekan om att apelsin passar fint med rom – drinken är supergod. Servera den gärna innan middagen som aptitretare.