Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Antal 
4 portioner

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 små spetskålhuvuden, ca 500 g styck
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar

Citron- och senapsvinägrett
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk fransk senap
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar efter smak

Till dekoration
3 msk pistagenötter, grovhackade, rostade och saltade.

Gör så här
  1. Dela kålen uppifrån och ner i fyra klyftor vardera.
  2. Pensla kålen med olivolja.
  3. Grilla den först på direkt värme ett par min runt om så att den får lite färg och flytta sen över den till indirekt värme och låt den gå klart ca 5–8 min. Vänd då och då.
  4. Lägg upp kålen på ett vackert fat. Salta och peppra efter smak.
  5. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över när kålen ännu är varm. Se till att den kommer in mellan bladen.
  6. Garnera med pistagenötter.

Mer på grapevine.se

Smörgåstårtan 2.0

Den hade sin storhetstid under 70-talet och hamnade av någon anledning i skamvrån. Men nu har den har återfått en självklar plats på festbordet. Säg hej till den nya, moderna smörgåstårtan gjord av Haga bageriet i Stockholm. Smörgåstårta är den perfekta bjudmaten den både ser inbjudande ut och har

Grillad US beef

Mumsig biff serverad med vitbönpuré, ölbräserad lök, stekt bakpotatis och tomatsky.