Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Antal 
4 portioner

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 små spetskålhuvuden, ca 500 g styck
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar

Citron- och senapsvinägrett
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk fransk senap
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar efter smak

Till dekoration
3 msk pistagenötter, grovhackade, rostade och saltade.

Gör så här
  1. Dela kålen uppifrån och ner i fyra klyftor vardera.
  2. Pensla kålen med olivolja.
  3. Grilla den först på direkt värme ett par min runt om så att den får lite färg och flytta sen över den till indirekt värme och låt den gå klart ca 5–8 min. Vänd då och då.
  4. Lägg upp kålen på ett vackert fat. Salta och peppra efter smak.
  5. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över när kålen ännu är varm. Se till att den kommer in mellan bladen.
  6. Garnera med pistagenötter.

Mer på grapevine.se

Vin och delikatesser

Fredagsmys, lördagslyx, söndagssoft eller en guldkant på vardagen. Det finns alltid tillfälle för lyxiga delikatesser! Här lär du dig hitta en rätt vinmatchning där den nötiga smaken men också den finstämda sältan i delikatesserna matchas perfekt med rätt bubblor. Låt oss prata lite mer om dessa

Drink Lemon Lime Bitter

Njut av en läskande LLB - världens mest klassiskla alkoholfria drink!