Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Antal 
4 portioner

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
2 små spetskålhuvuden, ca 500 g styck
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar

Citron- och senapsvinägrett
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk fransk senap
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar efter smak

Till dekoration
3 msk pistagenötter, grovhackade, rostade och saltade.

Gör så här
  1. Dela kålen uppifrån och ner i fyra klyftor vardera.
  2. Pensla kålen med olivolja.
  3. Grilla den först på direkt värme ett par min runt om så att den får lite färg och flytta sen över den till indirekt värme och låt den gå klart ca 5–8 min. Vänd då och då.
  4. Lägg upp kålen på ett vackert fat. Salta och peppra efter smak.
  5. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över när kålen ännu är varm. Se till att den kommer in mellan bladen.
  6. Garnera med pistagenötter.

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att
Ny

Domaine Du Clos De Sixte Lirac Magnum

Exklusiv lansering i begränsad upplaga!

Långkokt srirachaglaserad högrev med bakad sötpotatis

Långkoka högrev är varken jobbigt eller avancerat. Långkoket sköter i stort sätt sig själv och du får gott om tid att göra en krämig cole slaw, baka sötpotatis och smaka på det härliga vinet.