Grillade ostron med ädelost

Antal 
4 portioner

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
12 ostron
100 g ädelost

Gör så här
  1. Öppna ostronen och försök att ha kvar vätskan i skalen som ostronen ligger i.
  2. Skär loss själva ostronet och lägg tillbaka det i sitt skal.
  3. Fördela osten över och grilla under lock 4–5 min.
  4. Ät på stående fot med en liten gaffel.

Mer på grapevine.se

Alentejos kök

Här bjuds det inte bara på utmärkta viner. Alentejo har även ett rikt kök, framför allt känt för sina mustiga och smakrika grytor som fått puttra länge på spisen.

Terroir Riesling Kalkstein

Frisk riesling från Pfalz!

Fyllig tomatsås på sicilianskt vis

En lättlagad njutning med smaker av solmogna tomater och basilika.