Grillade ostron med ädelost

Antal 
4 portioner

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
12 ostron
100 g ädelost

Gör så här
  1. Öppna ostronen och försök att ha kvar vätskan i skalen som ostronen ligger i.
  2. Skär loss själva ostronet och lägg tillbaka det i sitt skal.
  3. Fördela osten över och grilla under lock 4–5 min.
  4. Ät på stående fot med en liten gaffel.

Mer på grapevine.se

Fröken Smilla

När Smilla Luuk var fem år fick hon diagnosen celiaki, glutenintolerans. Men i stället för att knapra riskakor började hon experimentera vid bakbordet. I dag är Smilla 20 år och har nyligen kommit ut med sin tredje kokbok med glutenfria recept. Det är lika bra att vi tar det direkt så har vi det

Pestofyllda prosciuttorullar

Läcker munsbit att servera som antipasto.