Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Antal 
4 portioner

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja

Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
  2. Skala räkorna om de har skal kvar.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Pensla räkorna med lite olja.
  5. Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
  6. Salta lätt.
  7. Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.

Mer på grapevine.se

Frankofil!

Välkomponerat, okomplicerat och fokus på råvaran. Så lät Erik Hammars vinnarrecept i Sveriges mästerkock. Här berättar han om tävlingen och kärleken till det franska köket.

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Biffsallad med örtmarinerade bönor

En matig sallad känns fräscht så här års.