Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Antal 
4 portioner

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja

Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
  2. Skala räkorna om de har skal kvar.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Pensla räkorna med lite olja.
  5. Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
  6. Salta lätt.
  7. Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.

Mer på grapevine.se

Besök Tommasi-spa!

Kurorten Sätra Brunn är en bildskön oas med anor från 1700-talet. Hit finns det skäl för mat- och vinvänner att vallfärda. Här är Tommasi kung både i spa och i glas, och man erbjuder som enda spa i landet behandlingar med produkter gjorda på Tommasis viner. Tystnaden är slående. Det är nästan så

Timjansrostad kyckling med rotfrukter

Rotfrukterna till kycklingen är både nyttiga och goda, och ger dessutom fina färger på tallriken.