Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Antal 
4 portioner

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja

Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
  2. Skala räkorna om de har skal kvar.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Pensla räkorna med lite olja.
  5. Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
  6. Salta lätt.
  7. Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.

Mer på grapevine.se

Kokbokstips: "Mat för barn över 18 år"

Ludvig Brydolf, känd från Mästerkocken 2015 släpper nu sin fina och inspirerande bok, där han plockar in baren i köket. Läs mer om Ludvig och hans bok här.

La Strada

Andra generationens vinmakare tar en ny väg med La Strada

Minitacos med kryddstark kyckling

Låt fredagsmyset börja, duka upp dessa kryddiga minitacos och hugg in.