Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Antal 
4 portioner

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja

Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
  2. Skala räkorna om de har skal kvar.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  4. Pensla räkorna med lite olja.
  5. Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
  6. Salta lätt.
  7. Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för

Salviakyckling med citrustoner

Räddaren i nöden kanske man kan kalla denna fina salviakyckling? Salvia kommer från latinets salvare, som betyder "rädda", eller "frälsa". Salvians urgamla användningsområde har varit som medicinalväxt, men idag frossar vi i salvia för den fantastiska smakens skull.