Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Antal 
4 portioner

Underbar smakexplosion i munnen! Du kan äta dem som de är med en god sallad eller servera dem till grillat kött eller kyckling.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
4 medelstora sötpotatisar
grillfolie
flingsalt och nymald svartpeppar

Feta-lime-chilikräm
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 chilifrukt
1/2 ekologisk lime, rivet skal och saft
1 kruka koriander alt bladpersilja
2 tsk olivolja

Gör så här
  1. Skär ett snitt längs med potatisarna och linda in dem väl i folie.
  2. Lägg dem på indirekt värme i ca 1 tim eller tills de känns mjuka när du sticker i dem. Du kan också välja att baka potatisen i ugnen på 225°.
  3. Mosa fetaosten och blanda den med yoghurt.
  4. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med limeskal och -saft.
  5. Hacka koriandern och ha i men spara hälften till dekoration.
  6. Lägg upp i en skål, ringla över lite olja och dra ett par varv med pepparkvarnen.
  7. Ta bort folien på potatisarna och kläm upp snittet så inkråmet blottas. Du kan använda en kökshandduk så blir det lättare om potatisarna är varma. Salta och peppra inuti.
  8. Toppa varje potatis med fetakräm och koriander.

Mer på grapevine.se

Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: Hine Rare VSOP En

Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Friterade ostbollar med chili

Festliga bollar med sälta och härlig hetta. Perfekt tilltugg till festen, fredagsmyset eller på buffébordet och gärna i sällskap med ett glas iskallt mousserande vin. Ostbollarna går utmärkt att förbereda till steg 5.