Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Antal 
4 portioner

Underbar smakexplosion i munnen! Du kan äta dem som de är med en god sallad eller servera dem till grillat kött eller kyckling.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
4 medelstora sötpotatisar
grillfolie
flingsalt och nymald svartpeppar

Feta-lime-chilikräm
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 chilifrukt
1/2 ekologisk lime, rivet skal och saft
1 kruka koriander alt bladpersilja
2 tsk olivolja

Gör så här
  1. Skär ett snitt längs med potatisarna och linda in dem väl i folie.
  2. Lägg dem på indirekt värme i ca 1 tim eller tills de känns mjuka när du sticker i dem. Du kan också välja att baka potatisen i ugnen på 225°.
  3. Mosa fetaosten och blanda den med yoghurt.
  4. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med limeskal och -saft.
  5. Hacka koriandern och ha i men spara hälften till dekoration.
  6. Lägg upp i en skål, ringla över lite olja och dra ett par varv med pepparkvarnen.
  7. Ta bort folien på potatisarna och kläm upp snittet så inkråmet blottas. Du kan använda en kökshandduk så blir det lättare om potatisarna är varma. Salta och peppra inuti.
  8. Toppa varje potatis med fetakräm och koriander.

Mer på grapevine.se

Eldsjälen Johan Åkerberg

Han har rest mycket, är extremt nyfiken och har ätit det mesta – till och med levande bläckfisk. Vi träffade den modige och entusiastiske kocken Johan Åkerberg och pratade om sydkoreansk mat, bulgariska musslor och om den heta trenden att röka mat.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Grillad chorizo med vårig potatissallad

En het chorizo med fräsch potatissallad är en riktigt läcker kombo.