Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Antal 
4 portioner

Underbar smakexplosion i munnen! Du kan äta dem som de är med en god sallad eller servera dem till grillat kött eller kyckling.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
4 medelstora sötpotatisar
grillfolie
flingsalt och nymald svartpeppar

Feta-lime-chilikräm
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 chilifrukt
1/2 ekologisk lime, rivet skal och saft
1 kruka koriander alt bladpersilja
2 tsk olivolja

Gör så här
  1. Skär ett snitt längs med potatisarna och linda in dem väl i folie.
  2. Lägg dem på indirekt värme i ca 1 tim eller tills de känns mjuka när du sticker i dem. Du kan också välja att baka potatisen i ugnen på 225°.
  3. Mosa fetaosten och blanda den med yoghurt.
  4. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med limeskal och -saft.
  5. Hacka koriandern och ha i men spara hälften till dekoration.
  6. Lägg upp i en skål, ringla över lite olja och dra ett par varv med pepparkvarnen.
  7. Ta bort folien på potatisarna och kläm upp snittet så inkråmet blottas. Du kan använda en kökshandduk så blir det lättare om potatisarna är varma. Salta och peppra inuti.
  8. Toppa varje potatis med fetakräm och koriander.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Entrêcote med citrusglaze och primörer

Här är inspirationen hämtad ur den amerikanska BBQ-traditionen där man penslar på glaze på köttet efter det fått en fin grillyta.