Grönkålspesto

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Kål-trenden är här för att stanna! Här är en superenkel pesto gjord på grönkål, citron, parmesan, vitlök och solrosfrön. För den som inte gillar anjovis, går det såklart att utesluta denna ingrediens. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

200 gr grönkål, rensa grönkålen från stjälken
2 anchovisfiléer
½ dl solrosfrön
1 dl riven parmesanost
1,5 dl olivolja
1 tsk pressad citron
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Gör så här

1. Använd gärna matberedare och mixa alla ingredienser utom olivoljan.

2. När allt är finhackat kan oljan tillsättas försiktigt.

3. Smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

PIZZA PÅ DANTES VIS

Dante Zia är ingenjörsstudenten som jobbar extra som tv-kock. När han har en stund över lagar han gärna pizza hemma i studentkollektivet i Lund, helst med ingredienser från den skånska myllan och med inspiration från sina italienska rötter. Dant Zia stökar runt i köket i studentkollektivet i Lund.

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Bubblare i appassionatofamiljen!

Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans.