Grönkålspesto

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Kål-trenden är här för att stanna! Här är en superenkel pesto gjord på grönkål, citron, parmesan, vitlök och solrosfrön. För den som inte gillar anjovis, går det såklart att utesluta denna ingrediens. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

200 gr grönkål, rensa grönkålen från stjälken
2 anchovisfiléer
½ dl solrosfrön
1 dl riven parmesanost
1,5 dl olivolja
1 tsk pressad citron
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Gör så här

1. Använd gärna matberedare och mixa alla ingredienser utom olivoljan.

2. När allt är finhackat kan oljan tillsättas försiktigt.

3. Smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Gratis prenumerationer

Delade smakupplevelser! Anmäl dig nu! Låt oss inspirera och ge dig tips om hur du kombinerar mat och dryck. Du får våra middagstips med vinmatchning och livstilsartiklar via e-post en gång i veckan. Flera gånger om året kommer också vår tidning Grapevine i din brevlåda.

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Rödbetsrisotto med ljummen skördefestsallad

Smakrik och härligt rubinröd – rödbetsrisotto är både gott och effektfullt! Servera tillsammans med en krispig rotfruktssallad och ett glas Ramos Elegant White och du har en superkombo.