Grönkålspesto

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Kål-trenden är här för att stanna! Här är en superenkel pesto gjord på grönkål, citron, parmesan, vitlök och solrosfrön. För den som inte gillar anjovis, går det såklart att utesluta denna ingrediens. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

200 gr grönkål, rensa grönkålen från stjälken
2 anchovisfiléer
½ dl solrosfrön
1 dl riven parmesanost
1,5 dl olivolja
1 tsk pressad citron
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Gör så här

1. Använd gärna matberedare och mixa alla ingredienser utom olivoljan.

2. När allt är finhackat kan oljan tillsättas försiktigt.

3. Smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Rött fokus

Röda viner finns i många varianter – från lätta och fruktiga till mäktiga och tanninrika. Mycket skiljer dem, men det finns också mycket som förenar. Exempelvis sättet att servera. Text: Karin Strand Foto: Dana Ozallapa Styling: Josefin Tolstoy V in har odlats och druckits i åtminstone 6 000 år.

Koreansk grillsås

En smakrik sås som kan användas både som marinad och som tillbehör till grillat.