Grönsakshandlarens pizza

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Vegetarisk pizza där grönsakerna ger smak i stället för den vanliga tomatsåsen. Färdiga pizzabottnar är en smidig lösning.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 paprikor
2 zucchini
olivolja
4 vitlöksklyftor
flingsalt
2 paket färdig pizzadeg
1 dl riven parmesan
1 mozzarella
färsk oregano

Tips 

Prova gärna att använda tortillabröd som pizzabotten!

Gör så här

1. Rosta paprikorna på grillen eller under ugnens grillelement på 250 grader tills de blir brunsvarta runtom. Lägg i plastpåse, knyt om och låt vila i 20 minuter. 

2. Dra av skalet, kärna ur och skär i breda remsor. Skiva zucchinin på längden. Grilla eller stek i lite olja. 

3. Skala och hacka vitlöken. Rosta i lite olja i en kastrull med en nypa flingsalt tills den börjar dofta. Se upp så att den inte bränns! 

4. Pensla pizzabotten med vitlöksoljan. Strö över lite parmesan och fördela grönsakerna ovanpå. 

5. Riv mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Garnera med färsk oregano.

Mer på grapevine.se

Smakmekka i Stöten

Stöten har utsetts till att ha ”Sälens bästa skidåkning”. Men här finns långt mer än branta backar och fin offpist. Vad sägs om fondue, barhäng, medium rare entrecote, mockaruta, läskande drink eller hummersoppa till exempel? Även Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten har bredd i sitt

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Minitacos med kryddstark kyckling

Låt fredagsmyset börja, duka upp dessa kryddiga minitacos och hugg in.