Grönsakshandlarens pizza

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Vegetarisk pizza där grönsakerna ger smak i stället för den vanliga tomatsåsen. Färdiga pizzabottnar är en smidig lösning.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 paprikor
2 zucchini
olivolja
4 vitlöksklyftor
flingsalt
2 paket färdig pizzadeg
1 dl riven parmesan
1 mozzarella
färsk oregano

Tips 

Prova gärna att använda tortillabröd som pizzabotten!

Gör så här

1. Rosta paprikorna på grillen eller under ugnens grillelement på 250 grader tills de blir brunsvarta runtom. Lägg i plastpåse, knyt om och låt vila i 20 minuter. 

2. Dra av skalet, kärna ur och skär i breda remsor. Skiva zucchinin på längden. Grilla eller stek i lite olja. 

3. Skala och hacka vitlöken. Rosta i lite olja i en kastrull med en nypa flingsalt tills den börjar dofta. Se upp så att den inte bränns! 

4. Pensla pizzabotten med vitlöksoljan. Strö över lite parmesan och fördela grönsakerna ovanpå. 

5. Riv mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Garnera med färsk oregano.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Erika Lundgren , Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Kyrö Napue Rye Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Mexican 75

Starta kvällen med en fantastiskt festlig drink med Patrón Añejo (art nr 86940, 655 kr, 700 ml) – den bäst säljande Premiumtequilan i världen.