Grönsakshandlarens pizza

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Vegetarisk pizza där grönsakerna ger smak i stället för den vanliga tomatsåsen. Färdiga pizzabottnar är en smidig lösning.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

2 paprikor
2 zucchini
olivolja
4 vitlöksklyftor
flingsalt
2 paket färdig pizzadeg
1 dl riven parmesan
1 mozzarella
färsk oregano

Tips 

Prova gärna att använda tortillabröd som pizzabotten!

Gör så här

1. Rosta paprikorna på grillen eller under ugnens grillelement på 250 grader tills de blir brunsvarta runtom. Lägg i plastpåse, knyt om och låt vila i 20 minuter. 

2. Dra av skalet, kärna ur och skär i breda remsor. Skiva zucchinin på längden. Grilla eller stek i lite olja. 

3. Skala och hacka vitlöken. Rosta i lite olja i en kastrull med en nypa flingsalt tills den börjar dofta. Se upp så att den inte bränns! 

4. Pensla pizzabotten med vitlöksoljan. Strö över lite parmesan och fördela grönsakerna ovanpå. 

5. Riv mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Garnera med färsk oregano.

Mer på grapevine.se

Kalorier i alkohol

Många människor vill leva hälsosamt och funderar kanske över sin vikt. De flesta av oss har ett hum om vad som är bra att stoppa i sig när det gäller socker, fett och kolhydrater. Men hur är det egentligen med alkohol – är ett glas vin, en öl eller en snaps en kalorifälla? Ett vin som upplevs som

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Bondsoppa från Toscana

Lättlagad, mättande och mycket smakrik soppa.