Grönsaksstavar med nori ark

Utskrift
Ingredienser
  • 400 g polkabeta
  • 100 g ärtskott 
  • 100 g zucchini eller gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st nori ark
 

Sesamdipp

1 dl tahini (sesampasta)

3 msk agavesirap 

3 msk tamari

4 msk citronjuice 

1 nypa chilipulver eller 

mer efter smak 

1 msk vita sesamfrön 

 
Gör så här

Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten 

av arket. 

 

Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp

Vispa ihop samtliga ingredienser 

utom sesamfrön i en skål till 

en slät dressing. Häll upp såsen 

i dippskålar och dekorera med 

vita sesamfrön.

 

Mer på grapevine.se

Kritikerfavorit i ny årgång & kostym

Bästa boxen någonsin. Årets röda box. Årets Vinare. Priser och lovord har bokstavligen haglat över Ramos Reserva 2015. Och nu kommer äntligen den hett efterlängtade uppföljaren – Ramos Reserva 2016 .

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten

FESTLIGA VINTERKÖTTBULLAR MED ANGOSTURA BITTER

Angostura Bitter är en utmärkt smaksättare  i cocktails, men visste du att den även höjer smaken på många maträtter? Några droppar av den ikoniska örtdrycken gör exempelvis köttbullarna extra smakrika och goda.