Grönsaksstavar med nori ark

Utskrift
Ingredienser
  • 400 g polkabeta
  • 100 g ärtskott 
  • 100 g zucchini eller gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st nori ark
 

Sesamdipp

1 dl tahini (sesampasta)

3 msk agavesirap 

3 msk tamari

4 msk citronjuice 

1 nypa chilipulver eller 

mer efter smak 

1 msk vita sesamfrön 

 
Gör så här

Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten 

av arket. 

 

Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp

Vispa ihop samtliga ingredienser 

utom sesamfrön i en skål till 

en slät dressing. Häll upp såsen 

i dippskålar och dekorera med 

vita sesamfrön.

 

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten.