Grönsaksstavar med nori ark

Utskrift
Ingredienser
  • 400 g polkabeta
  • 100 g ärtskott 
  • 100 g zucchini eller gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st nori ark
 

Sesamdipp

1 dl tahini (sesampasta)

3 msk agavesirap 

3 msk tamari

4 msk citronjuice 

1 nypa chilipulver eller 

mer efter smak 

1 msk vita sesamfrön 

 
Gör så här

Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten 

av arket. 

 

Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp

Vispa ihop samtliga ingredienser 

utom sesamfrön i en skål till 

en slät dressing. Häll upp såsen 

i dippskålar och dekorera med 

vita sesamfrön.

 

Mer på grapevine.se

Sött, salt och syrligt hos Husmorsan

Hemma hos mat- och vinprofilen Anette Rosvall puttrar det i grytorna och doftar av ättikslag, kanel och stjärnanis. Hon gillar att låta en ingrediens gå som en röd tråd genom en meny – i dag är det pumpa som spelar huvudrollen. Text: Jessica Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt Anette Rosvall Gör

Långkokt srirachaglaserad högrev med bakad sötpotatis

Långkoka högrev är varken jobbigt eller avancerat. Långkoket sköter i stort sätt sig själv och du får gott om tid att göra en krämig cole slaw, baka sötpotatis och smaka på det härliga vinet.