Grönsaksstavar med nori ark

Utskrift
Ingredienser
  • 400 g polkabeta
  • 100 g ärtskott 
  • 100 g zucchini eller gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st nori ark
 

Sesamdipp

1 dl tahini (sesampasta)

3 msk agavesirap 

3 msk tamari

4 msk citronjuice 

1 nypa chilipulver eller 

mer efter smak 

1 msk vita sesamfrön 

 
Gör så här

Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten 

av arket. 

 

Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp

Vispa ihop samtliga ingredienser 

utom sesamfrön i en skål till 

en slät dressing. Häll upp såsen 

i dippskålar och dekorera med 

vita sesamfrön.

 

Mer på grapevine.se

Mingelfest i rosa!

Bjud på mingelfest i det lilla formatet. Med enkla medel kan du fixa både söta och salta munsbitar som känns både lyxiga och generösa. Här hittar du recept och tips för att lyckas med festen. Om du vill att gästerna ska mingla är det viktigt att servera tilltugg som är enkla att äta på stående fot