Grönsaksstavar med nori ark

Utskrift
Ingredienser
  • 400 g polkabeta
  • 100 g ärtskott 
  • 100 g zucchini eller gurka
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st nori ark
 

Sesamdipp

1 dl tahini (sesampasta)

3 msk agavesirap 

3 msk tamari

4 msk citronjuice 

1 nypa chilipulver eller 

mer efter smak 

1 msk vita sesamfrön 

 
Gör så här

Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten 

av arket. 

 

Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp

Vispa ihop samtliga ingredienser 

utom sesamfrön i en skål till 

en slät dressing. Häll upp såsen 

i dippskålar och dekorera med 

vita sesamfrön.

 

Mer på grapevine.se

Smakgeni

Mathias Dahlgren har alltid gått sin egen väg och han har ofta varit före sin tid. Något som har tagit honom till kockeliten. För drygt ett år sedan gjorde han om sin fine dining-restaurang till grönsakstempel. Vi frågade varför han bytte spår? Mathias Dahlgren är Sveriges genom tiderna mest

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Grillad hälleflundra med papas con mojo rojo

En fantastisk rätt där vi lånat tillbehören från den kanariska gastronomin. Potatisen är kokt i rejält saltat vatten och såsen har rondör och sting på samma gång. Välj små delikatesspotatisar, färskpotatis har för tunt skal. Den underbara såsen passar även till grillat kött. Då det fortfarande är kyligt att grilla ute, går det lika bra att grilla fisken på galler i ugn, eller steka i grillpanna!