Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Serverad med grön sparris, brynt smör och löjromsvinaigrette.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
50 g smör
1 citron
50 g löjrom
8 gröna sparrisar
1 knippe vårlök
1/2 rödlök
1 knippe dill 

Gör så här

1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.

2. Halstra pilgrimsmusslorna lätt ca 1/2 min på varje sida, låt svalna och skiva dem så tunt du kan. Fördela jämnt på fyra tallrikar. Lägg på sparrisarna.

3. Bryn smöret till en nötbrun färg, pressa i saften av citronen. Låt svalna.

4. Blanda i löjrom och finhackad rödlök. Ringla vinaigretten över carpaccion, garnera med fint skuren vårlök och luftiga små kvistar av dill.

Mer på grapevine.se

Viva vegan! Grapevine.se släpper lista över veganviner

Intresset för veganviner ökar, liksom efterfrågan. Därför har vi släppt en lista över samtliga veganviner i vårt sortiment. Men v ad betyder veganskt vin, och vad är det egentligen för skillnad mellan vegan och vegetarian? Genom den här listan vill vi underlätta vi för personer som önskar undvika

Hine Antique Xo Premier Cru

Premium cognac skapad av Georges Hine 1920

Tapas grillade musslor

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén