Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Serverad med grön sparris, brynt smör och löjromsvinaigrette.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
50 g smör
1 citron
50 g löjrom
8 gröna sparrisar
1 knippe vårlök
1/2 rödlök
1 knippe dill 

Gör så här

1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.

2. Halstra pilgrimsmusslorna lätt ca 1/2 min på varje sida, låt svalna och skiva dem så tunt du kan. Fördela jämnt på fyra tallrikar. Lägg på sparrisarna.

3. Bryn smöret till en nötbrun färg, pressa i saften av citronen. Låt svalna.

4. Blanda i löjrom och finhackad rödlök. Ringla vinaigretten över carpaccion, garnera med fint skuren vårlök och luftiga små kvistar av dill.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

Entrecôte med sardell- och olivsmör, fylld tomat och vitlöksstekt grönt

Få saker är så gott som en fin grillad entrecote och ett glas rött vin. Här matchar vi med Alain Jaumes hyllade Chateauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur Le Miocene. Gudagott, vi lovar!