Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Serverad med grön sparris, brynt smör och löjromsvinaigrette.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
50 g smör
1 citron
50 g löjrom
8 gröna sparrisar
1 knippe vårlök
1/2 rödlök
1 knippe dill 

Gör så här

1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.

2. Halstra pilgrimsmusslorna lätt ca 1/2 min på varje sida, låt svalna och skiva dem så tunt du kan. Fördela jämnt på fyra tallrikar. Lägg på sparrisarna.

3. Bryn smöret till en nötbrun färg, pressa i saften av citronen. Låt svalna.

4. Blanda i löjrom och finhackad rödlök. Ringla vinaigretten över carpaccion, garnera med fint skuren vårlök och luftiga små kvistar av dill.

Mer på grapevine.se

PIZZA PÅ DANTES VIS

Dante Zia är ingenjörsstudenten som jobbar extra som tv-kock. När han har en stund över lagar han gärna pizza hemma i studentkollektivet i Lund, helst med ingredienser från den skånska myllan och med inspiration från sina italienska rötter. Dant Zia stökar runt i köket i studentkollektivet i Lund.

OPIHR Oriental Spiced Gin

London Dry Gin med smak av Orienten

Independency Cocktail

Vinnardrinken som tog Daniel Vestman Eriksson ända vägen till Trinidad & Tobago i den globala världsfinalen i mixologi. Independency cocktail är en hyllning till Trinidad & Tobago’s självständighet och knyter samman romkulturen i Karibien.