Hamburgare på högrev

Antal 
4 personer

Egenmald högrev ger smakrika och saftiga burgare.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

800 gr högrev

4 baconskivor
4 skivor gruyèreost
salt
peppar

karamelliserad rödlök:
2 rödlökar, skivade
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
2 msk smör

Gör så här

1. Blanda försiktigt högreven med salt och peppar utan att knåda ihop färsen för mycket. Forma luftiga hamburgare som håller ihop men inte är helt kompakta.

2. Hetta upp en stekpanna med olja på mycket hög värme. Stek hamburgarna så att de får en fin stekyta, vänd sedan och stek andra sidan. När vätska sipprar upp börjar de bli klara.

3. Karamelliserad rödlök: Skiva rödlöken tunt. Fräs löken i smör så att den blir mjuk. Häll på socker och balsamvinäger och rör tills sockret smält. Ställ åt sidan.

4. Stek baconen krispiga. Servera i bröd med sallad, bacon, ost och önskade tillbehör.

Mer på grapevine.se

Skål utan alkohol

Allt fler väljer alkoholfritt eller drycker som har låg alkoholhalt. Större utbud och ökad medvetenhet ligger bakom den nya nyktra trenden. Här presenterar vi ett nytt lågalkoholhaltigt vin och två helt alkoholfria matdrycker som gör både levern och gommen glada. Förr när en kvinna avstod från

Biffsallad med örtmarinerade bönor

En matig sallad känns fräscht så här års.