Hasselbackspotatis med romröra

Antal 
6–8 portioner/12–16 stycken
Ugn 
225°

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

500 g småpotatisar, oskalade
50 g smör
lite ströbröd
flingsalt

Romröra med chili och citron
2 dl crème fraiche
1 burk valfri rom, 80 g
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 citron, finrivet skal

Till dekoration
2–3 msk fint skuren gräslök

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisen.
  3. Lägg varje potatis i en sked och skär ca 3 mm breda skivor rakt över potatisen men inte ända ner. Skeden stoppar kniven.
  4. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd plåt och hyvla över smöret. Salta lätt.
  5. Ställ in mitt i ugnen cirka 25 - 30 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till romröran och toppa med den. Dra ett par varv med pepparkvarnen och strö över gräslök.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: fyllig smart Syrah

Veckans vintips är ett succévin och kommer från Portugal och vinhuset JP Ramos.Vinet heter Smart Dog Syrah och Smart Dog finns även som vitt och rosé. Praktiskt nog så finns Smart Dog Syrah i två storlekar, både på flaska och box. Fråga efter vinet i din Systembolagsbutik om du inte hittar det på

Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

En riktig grillfavorit som blir både saftig och god - och dessutom är billig.