Hasselbackspotatis med romröra

Antal 
6–8 portioner/12–16 stycken
Ugn 
225°

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

500 g småpotatisar, oskalade
50 g smör
lite ströbröd
flingsalt

Romröra med chili och citron
2 dl crème fraiche
1 burk valfri rom, 80 g
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 citron, finrivet skal

Till dekoration
2–3 msk fint skuren gräslök

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisen.
  3. Lägg varje potatis i en sked och skär ca 3 mm breda skivor rakt över potatisen men inte ända ner. Skeden stoppar kniven.
  4. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd plåt och hyvla över smöret. Salta lätt.
  5. Ställ in mitt i ugnen cirka 25 - 30 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till romröran och toppa med den. Dra ett par varv med pepparkvarnen och strö över gräslök.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: 3 pizzerior värda ett besök

Vi tipsar dig om tre heta pizzerior från norr till söder, som samtliga vann pris i Pizza-SM 2015.

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Bubblare i appassionatofamiljen!

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd!