Hasselbackspotatis med romröra

Antal 
6–8 portioner/12–16 stycken
Ugn 
225°

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

500 g småpotatisar, oskalade
50 g smör
lite ströbröd
flingsalt

Romröra med chili och citron
2 dl crème fraiche
1 burk valfri rom, 80 g
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 citron, finrivet skal

Till dekoration
2–3 msk fint skuren gräslök

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisen.
  3. Lägg varje potatis i en sked och skär ca 3 mm breda skivor rakt över potatisen men inte ända ner. Skeden stoppar kniven.
  4. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd plåt och hyvla över smöret. Salta lätt.
  5. Ställ in mitt i ugnen cirka 25 - 30 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till romröran och toppa med den. Dra ett par varv med pepparkvarnen och strö över gräslök.

Mer på grapevine.se

Expert på champagne

Maya Samuelsson är sommelier och expert på mousserande vin. Hon undervisar på familjeföretaget Vinkällan och tipsar om vin i TV4. Här berättar hon hur det hela började – att vin har funnits i hennes liv sedan barnsben. Maya var bara ett halvår gammal då hon besökte sin första vingård och redan i

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Bouillabaisse med rouille

Oh la la, fransk matlagningskonst när den är som bäst. Bouillabaisse betyder koka och sänka på franska och mot slutet sänks värmen på grytan, så att fisk och skaldjur behåller sin fina konsistens. ​