Hasselbackspotatis med romröra

Antal 
6–8 portioner/12–16 stycken
Ugn 
225°

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

500 g småpotatisar, oskalade
50 g smör
lite ströbröd
flingsalt

Romröra med chili och citron
2 dl crème fraiche
1 burk valfri rom, 80 g
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 citron, finrivet skal

Till dekoration
2–3 msk fint skuren gräslök

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisen.
  3. Lägg varje potatis i en sked och skär ca 3 mm breda skivor rakt över potatisen men inte ända ner. Skeden stoppar kniven.
  4. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd plåt och hyvla över smöret. Salta lätt.
  5. Ställ in mitt i ugnen cirka 25 - 30 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till romröran och toppa med den. Dra ett par varv med pepparkvarnen och strö över gräslök.

Mer på grapevine.se

Det goda med vinet börjar redan vid skörden

Du vet hur det är. Normalt när du läser om vin så är texterna fyllda med superlativ om dofter och smaker. Så skulle vi också kunna göra, för den nya årgången av Lyngrove Pinotage är riktigt bra. Men, vi har något annat att berätta. Något betydligt viktigare. Och det handlar om hur innehållet är

Laxtartar med sojamajonnäs

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!