Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt som inte kräver någon egentlig tillagning! Den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockren guldkant en vardagkväll!

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 humrar (1-2 per person)
100 g smör
2 msk kapris
1 citron, fint rivet skal
1/2 dl dill, hackad
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Smält smöret och låt sjuda tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Lyft bort kastrullen från värmen och rör genast ner kapris, rivet citronskal, dill och salt.
  2. Servera hel eller halv hummer och doppa köttet i det varma smöret.

Mer på grapevine.se

Gin & Tonic- trendigaste du kan dricka just nu!

Det började som en malariamedicin, blev sedan en standarddrink och är nu bland det trendigaste man kan dricka. Här kikar vi närmare på historien bakom Gin & Tonic och tipsar om tre bra gin-sorter som alla ger sin egen touch på den klassiska drinken. AV: ELISABET WIDELL ❖ ALLTING BÖRJADE på 1600

Somrig sallad Niçoise med grillad tonfisk, knaprigt bacon och parmesan

En fräsch salladsklassiker med tonfisk och sardeller.