Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt som inte kräver någon egentlig tillagning! Den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockren guldkant en vardagkväll!

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 humrar (1-2 per person)
100 g smör
2 msk kapris
1 citron, fint rivet skal
1/2 dl dill, hackad
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Smält smöret och låt sjuda tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Lyft bort kastrullen från värmen och rör genast ner kapris, rivet citronskal, dill och salt.
  2. Servera hel eller halv hummer och doppa köttet i det varma smöret.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: fyllig smart Syrah

Veckans vintips är ett succévin och kommer från Portugal och vinhuset JP Ramos.Vinet heter Smart Dog Syrah och Smart Dog finns även som vitt och rosé. Praktiskt nog så finns Smart Dog Syrah i två storlekar, både på flaska och box. Fråga efter vinet i din Systembolagsbutik om du inte hittar det på

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Rostad paprika & fetaoströra

En röra med rostad paprika som passar utmärkt till grillat.