Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt som inte kräver någon egentlig tillagning! Den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockren guldkant en vardagkväll!

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 humrar (1-2 per person)
100 g smör
2 msk kapris
1 citron, fint rivet skal
1/2 dl dill, hackad
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Smält smöret och låt sjuda tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Lyft bort kastrullen från värmen och rör genast ner kapris, rivet citronskal, dill och salt.
  2. Servera hel eller halv hummer och doppa köttet i det varma smöret.

Mer på grapevine.se

Koll på sockret

Intresset för sockret i det vi äter och dricker är stort i dag. Det finns socker i vin. Men inte särskilt mycket. Utan socker skulle det inte bli något vin. Efter skörden krossas vindruvorna, det socker som finns naturligt i druvmusten reagerar med de lika naturliga jästsvamparna på druvornas skal

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Karibiska knivmusslor med rostad vitlök och chili

Ett recept komponerat av mästerkocken Ludvig Brydolf. Med smaker av bland annat  lime, koriander, chili och rom från Angostura.