Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt som inte kräver någon egentlig tillagning! Den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockren guldkant en vardagkväll!

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 humrar (1-2 per person)
100 g smör
2 msk kapris
1 citron, fint rivet skal
1/2 dl dill, hackad
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Smält smöret och låt sjuda tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Lyft bort kastrullen från värmen och rör genast ner kapris, rivet citronskal, dill och salt.
  2. Servera hel eller halv hummer och doppa köttet i det varma smöret.

Mer på grapevine.se

Grappa från Santa Massenza

Den frodiga dalen Valle dei Laghi som leder från Trento ner till Riva del Garda är känd för sin vackra natur och sina fruktdestillat. Här, i Santa Massenza , driver familjen Poli det småskaliga hantverksdestilleriet Maxentia, ett destilleri som funnits inom familjen i fyra generationer.

Lammstek med sparris

En smakrik rätt komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson. Serveras med salsa verde med mynta och stekta citroner.