Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt där den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockrent till en torr chablis perfekt! 

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 humrar
100 g smör
2 msk kapris
1 citron, fint rivet skal
1/2 dl dill, hackad
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Smält smöret och låt sjuda tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Lyft bort kastrullen från värmen och rör genast ner kapris, rivet citronskal, dill och salt.
  2. Servera hel eller halv hummer och doppa köttet i det varma smöret.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado

En smakrik sommarrätt som passar utmärkt till ett glas välkyld avarinho. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning. Översalta inte maten då mineraliteten i vinet förstärker sältan i maten.