Het kycklinggryta

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En lättlagat chilikysst lite het kycklinggryta.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kycklingfilé
800 g potatis

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 röd eller grön paprika
1 pkt saffran
2 dl vitt vin
4 msk kycklingfond
1 burk hela tomater
1 msk grovhackad timjan
1 röd chili

Tips 

Kycklingfiléerna kan enkelt bytas ut mot Quornfiléer

Gör så här

1. Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis. Tillsätt vitlök, lök, paprika och chili. Fräs allt i ca 2 minuter.

2. Tillsätt sedan saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppra.

3. Låt puttra under lock ca 20 min. Servera med bröd.

Mer på grapevine.se

Danilo Restaurang Bar & Café i Göteborg

Danilo restaurang, bar och café. Ett namn att lägga på minnet och ett koncept som är svårt att glömma efter att man satt sin fot innanför restaurangens väggar. Sedan starten år 2006, huserar verksamheten i filminspirerad miljö, i samma byggnad som Filmstaden Bergakungen i Göteborg. Det är därför

Angostura Orange Bitter

Perfekt smaksättare

Rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat

Portugisiskt recept på rapphöna signerat vinmakaren J.P Ramos