Het kycklinggryta

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En lättlagat chilikysst lite het kycklinggryta.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kycklingfilé
800 g potatis

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 röd eller grön paprika
1 pkt saffran
2 dl vitt vin
4 msk kycklingfond
1 burk hela tomater
1 msk grovhackad timjan
1 röd chili

Tips 

Kycklingfiléerna kan enkelt bytas ut mot Quornfiléer

Gör så här

1. Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis. Tillsätt vitlök, lök, paprika och chili. Fräs allt i ca 2 minuter.

2. Tillsätt sedan saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppra.

3. Låt puttra under lock ca 20 min. Servera med bröd.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.