Het kycklinggryta

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En lättlagat chilikysst lite het kycklinggryta.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kycklingfilé
800 g potatis

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 röd eller grön paprika
1 pkt saffran
2 dl vitt vin
4 msk kycklingfond
1 burk hela tomater
1 msk grovhackad timjan
1 röd chili

Tips 

Kycklingfiléerna kan enkelt bytas ut mot Quornfiléer

Gör så här

1. Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis. Tillsätt vitlök, lök, paprika och chili. Fräs allt i ca 2 minuter.

2. Tillsätt sedan saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppra.

3. Låt puttra under lock ca 20 min. Servera med bröd.

Mer på grapevine.se

Vad innehåller vinet?

Vad innehåller egentligen vin? Vad får man lov att tillsätta och varför finns ingen innehållsdeklaration på vin? Det är frågor vi ibland möter och som är värda att reda ut. För vin är det endast ett begränsat antal tillsatser som är tillåtna att använda och då i reglerad mängd. De flesta ämnena

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.