Het kycklinggryta

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En lättlagat chilikysst lite het kycklinggryta.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kycklingfilé
800 g potatis

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 röd eller grön paprika
1 pkt saffran
2 dl vitt vin
4 msk kycklingfond
1 burk hela tomater
1 msk grovhackad timjan
1 röd chili

Tips 

Kycklingfiléerna kan enkelt bytas ut mot Quornfiléer

Gör så här

1. Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis. Tillsätt vitlök, lök, paprika och chili. Fräs allt i ca 2 minuter.

2. Tillsätt sedan saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppra.

3. Låt puttra under lock ca 20 min. Servera med bröd.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Tre sorters sill

Tre sorters sill komponerade av matkreatören Carline Dafgård Widnersson; sill med smörgåskrasse & forellrom, anjovis-, orökt kaviar och gräslökssill, samt fänkål och ingefära.