Het kycklinggryta

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En lättlagat chilikysst lite het kycklinggryta.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g kycklingfilé
800 g potatis

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 röd eller grön paprika
1 pkt saffran
2 dl vitt vin
4 msk kycklingfond
1 burk hela tomater
1 msk grovhackad timjan
1 röd chili

Tips 

Kycklingfiléerna kan enkelt bytas ut mot Quornfiléer

Gör så här

1. Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis. Tillsätt vitlök, lök, paprika och chili. Fräs allt i ca 2 minuter.

2. Tillsätt sedan saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppra.

3. Låt puttra under lock ca 20 min. Servera med bröd.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Erika Lundgren , Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Pazo de San Mauro 2017

Släpps på Systembolagets beställningssortiment den 5/11

Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?