Heta tortillachips med vattenmelonsalsa

Tid 
45 Minuter
Antal 
5 personer

Gott och tufft snacks!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket minitortillas (finns i tacohyllan)

1 tsk rivet limeskal
salt
cirka 1/2 tsk cayennepeppar
solros- eller rapsolja

Salsa
cirka 2 1/2 dl vattenmelontärningar, kärnfria
2 msk olivolja
1 tomat, tärnad
1/2 gurka, tärnad
1 dl grovhackad koriander
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk limesaft
1 chili, finhackad
1-2 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)
Salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Låt stå svalt och samla smak i minst 30 min.

2. Skär tortillabröden till trekanter.

3. Blanda limeskal, salt och cayennepeppar i en plastpåse.

4. Stek trekanterna i generöst med olja tills de får färg. Låt rinna av och svalna något. Lägg dem sedan i plastpåsen och skaka om så att limesaltet sprider sig överallt.

5. Servera de heta chipsen med salsa.

Mer på grapevine.se

Vin till asiatisk mat?

Asiatisk mat är som bekant ofta kryddstark och har distinkta smaker; het chili, sötsurt, curry, gurkmeja, kokos, citrongräs m.m. Asien täcker många olika smaker och kök; japanska, indiska, thailändska, kinesiska, vietnamesiska mfl. Därför är det en utmaning att välja vin till just asiatisk mat.

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Salviastekt dorada med ratatouille och saffransaioli

En fransk smakrik och vitlöksdoftande rätt med medelhavsfisken Dorada.