Heta tortillachips med vattenmelonsalsa

Tid 
45 Minuter
Antal 
5 personer

Gott och tufft snacks!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket minitortillas (finns i tacohyllan)

1 tsk rivet limeskal
salt
cirka 1/2 tsk cayennepeppar
solros- eller rapsolja

Salsa
cirka 2 1/2 dl vattenmelontärningar, kärnfria
2 msk olivolja
1 tomat, tärnad
1/2 gurka, tärnad
1 dl grovhackad koriander
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk limesaft
1 chili, finhackad
1-2 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)
Salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Låt stå svalt och samla smak i minst 30 min.

2. Skär tortillabröden till trekanter.

3. Blanda limeskal, salt och cayennepeppar i en plastpåse.

4. Stek trekanterna i generöst med olja tills de får färg. Låt rinna av och svalna något. Lägg dem sedan i plastpåsen och skaka om så att limesaltet sprider sig överallt.

5. Servera de heta chipsen med salsa.

Mer på grapevine.se

Smakmöten som lyfter maten

Det gamla tipset om rött vin till kött och vitt till fisk kan du glömma. Fundera i stället över vilken grundsmak som dominerar maträtten när du ska kombinera mat och vin.