Heta tortillachips med vattenmelonsalsa

Tid 
45 Minuter
Antal 
5 personer

Gott och tufft snacks!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket minitortillas (finns i tacohyllan)

1 tsk rivet limeskal
salt
cirka 1/2 tsk cayennepeppar
solros- eller rapsolja

Salsa
cirka 2 1/2 dl vattenmelontärningar, kärnfria
2 msk olivolja
1 tomat, tärnad
1/2 gurka, tärnad
1 dl grovhackad koriander
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk limesaft
1 chili, finhackad
1-2 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)
Salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Låt stå svalt och samla smak i minst 30 min.

2. Skär tortillabröden till trekanter.

3. Blanda limeskal, salt och cayennepeppar i en plastpåse.

4. Stek trekanterna i generöst med olja tills de får färg. Låt rinna av och svalna något. Lägg dem sedan i plastpåsen och skaka om så att limesaltet sprider sig överallt.

5. Servera de heta chipsen med salsa.

Mer på grapevine.se

Att tillverka vin

När man gör vin behöver man först och främst vindruvor av arten Vitis vinifera, vilken står för 99% av världens vinproduktion. Vindruvor som vi köper i affären är av en annan art och duger inte till vinproduktion. Till en butelj vin krävs cirka 1 kg druvor. Alkoholjäsning Innan jäsningen kan starta

Duorum Late Bottled Vintage Port

från den gyllene Duorodalen

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.