Honungsgriljerade kycklingklubbor

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Kycklingklubbor är bra och billig mat. Prima val på brunchbuffén eller utflyktsfilten. Här får de extra smak av honung och kryddor.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

cirka 1 kg kycklingklubbor

1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
100 g smör
1/2 dl farinsocker eller mörkt muscovadosocker
1/2 dl akaciahonung
1/2 dl citronsaft
1 msk soja
1 1/2 tsk malen ingefära

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt och cayenne i en bunke. Lägg i kycklingklubborna och skaka tills de är täckta med mjölblandningen.

2. Smält smöret och häll lite i en långpanna. Lägg i kycklingen och vänd runt så att alla sidor får smör på sig. Stek i 175 grader i 30 min.

3. Blanda under tiden farinsocker med honung, citronsaft, soja och ingefära med resten av det smälta smöret. Häll smörblandningen över kycklingen och grädda ytterligare 45 min.

4. Ös klubborna då och då med vätskan som bildas på botten. Servera med en krispig grönsallad.

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.