Honungsgriljerade kycklingklubbor

Tid 
90 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Kycklingklubbor är bra och billig mat. Prima val på brunchbuffén eller utflyktsfilten. Här får de extra smak av honung och kryddor.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

cirka 1 kg kycklingklubbor

1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
100 g smör
1/2 dl farinsocker eller mörkt muscovadosocker
1/2 dl akaciahonung
1/2 dl citronsaft
1 msk soja
1 1/2 tsk malen ingefära

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt och cayenne i en bunke. Lägg i kycklingklubborna och skaka tills de är täckta med mjölblandningen.

2. Smält smöret och häll lite i en långpanna. Lägg i kycklingen och vänd runt så att alla sidor får smör på sig. Stek i 175 grader i 30 min.

3. Blanda under tiden farinsocker med honung, citronsaft, soja och ingefära med resten av det smälta smöret. Häll smörblandningen över kycklingen och grädda ytterligare 45 min.

4. Ös klubborna då och då med vätskan som bildas på botten. Servera med en krispig grönsallad.

Mer på grapevine.se

Trendspan: app-titligt

Allt mer sköts med mobilen. Restaurangen Pinchos har tagit fasta på utvecklingen och låter sina gäster boka bord, beställa och betala genom en app. När maten är färdig får gästen ett meddelande i mobilen och maten hämtas i en lucka. Rätterna på Pinchos är från världens alla kök och serveras i

Terroir Riesling Kalkstein

Frisk riesling från Pfalz!

Sjötungerullader med potatisstomp

"Här jobbar jag med den tydliga havskoppling jag tycker finns i Bunnahabhain 12. Friskheten i det vita vinet och citronen tillsammans med fisken och räkornas karaktäristiska havssmak går bra tillsammans med whiskyns salta och lätt rökiga toner." Ludvig Brydolf, Mästerkocken