Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 ekologisk lime, saften
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 msk Angostura Bitter

Gör så här
  1. Rör samman alla ingredienser och häll i en tät plastpåse.
  2. Lägg i det du vill grilla i påsen och låt det marinera minst 1 timme.
  3. Vänd då och då.

Mer på grapevine.se

Restips: Frankrikes lustfyllda Languedoc

Pittoreska byar, spännande städer, långsträckta sandstränder, underbara viner, ostron och ratatouille. Glöm Rivieran – nu är det sydfranska Languedoc som gäller. Här ger vi en ”appetizer” på den välsmakande regionen.

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Timjansrostad kyckling med rotfrukter

Rotfrukterna till kycklingen är både nyttiga och goda, och ger dessutom fina färger på tallriken.