Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 ekologisk lime, saften
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 msk Angostura Bitter

Gör så här
  1. Rör samman alla ingredienser och häll i en tät plastpåse.
  2. Lägg i det du vill grilla i påsen och låt det marinera minst 1 timme.
  3. Vänd då och då.

Mer på grapevine.se

Grillfest!

Är det grilldags? Fram med köttet, primörerna och rörorna. Här får du alla tips du behöver för en lyckad grillkväll. Oavsett om du är nybörjare eller grill­proffs hoppas vi att du blir inspirerad tips. Ljumna kvällar är synonymt med att grilla. De flesta plockar fram grillen i maj och kör så det

Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten.