Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 ekologisk lime, saften
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 msk Angostura Bitter

Gör så här
  1. Rör samman alla ingredienser och häll i en tät plastpåse.
  2. Lägg i det du vill grilla i påsen och låt det marinera minst 1 timme.
  3. Vänd då och då.

Mer på grapevine.se

Burgers & Wine

Den gamla skräpmaten hamburgare har de senaste åren seglat upp som riktig finmat och idag serveras burgare på var och varannan gourmetrestaurang. Men hur gör man en högklassig burgare hemma i köket och vad passar bäst att dricka till? En vällagad hamburgare är svår att motstå. Men hur gör man en

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Ostbricka med tomatmarmelad och nötter

Fyra förföriska ostar serverade med rostade nötter och hemlagad tomatmarmelad.