Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 ekologisk lime, saften
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 msk Angostura Bitter

Gör så här
  1. Rör samman alla ingredienser och häll i en tät plastpåse.
  2. Lägg i det du vill grilla i påsen och låt det marinera minst 1 timme.
  3. Vänd då och då.

Mer på grapevine.se

Vin till asiatisk mat?

Asiatisk mat är som bekant ofta kryddstark och har distinkta smaker; het chili, sötsurt, curry, gurkmeja, kokos, citrongräs m.m. Asien täcker många olika smaker och kök; japanska, indiska, thailändska, kinesiska, vietnamesiska mfl. Därför är det en utmaning att välja vin till just asiatisk mat.

Fläskfilé med sötpotatisröra

Gör en variant på den klassiska potatispurén, en färgstark röra med lite sydafrikansk touch av sötpotatis och apelsin.