Honungsmarinerad lax med bönsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig lax med en somfoni av bönor får vilken gom som helst att glädjas.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st fjärilskotletter av lax

2 msk flytande honung
2 tsk salt krossad vitpeppar

Sallad med bönor
1 burk vita bönor
1 burk röda bönor
1 gröna bönor
1 påse rucolasallad

Dressing
2 schalottenlökar
1 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och peppar

Tips 

Servera gärna med färskpotatis och en citronskiva.

Gör så här

1. Pensla laxbitarna med honung. Salta och peppra.

2. Stek laxen eller grilla i ugnen.

3. Blanda ingredienserna till bönsalladen och låt den dra i dressingen så att bönorna blir härligt saftiga och tar smak av dressingen.

Mer på grapevine.se

Torrt, smakfullt vin till räkor?

Hej! Jag bor på västkusten och äter ofta färska räkor, men saknar ett riktigt gott vin att dricka till. Jag gillar inte vita viner med för mycket ”smörighet”. Har ni något tips på ett runt och fylligt vitt vin runt hundralappen, som samtidigt är torrt och utan ekfatstoner? Marianne Oskarsson,

Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd!