Honungsmarinerad lax med bönsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig lax med en somfoni av bönor får vilken gom som helst att glädjas.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st fjärilskotletter av lax

2 msk flytande honung
2 tsk salt krossad vitpeppar

Sallad med bönor
1 burk vita bönor
1 burk röda bönor
1 gröna bönor
1 påse rucolasallad

Dressing
2 schalottenlökar
1 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och peppar

Tips 

Servera gärna med färskpotatis och en citronskiva.

Gör så här

1. Pensla laxbitarna med honung. Salta och peppra.

2. Stek laxen eller grilla i ugnen.

3. Blanda ingredienserna till bönsalladen och låt den dra i dressingen så att bönorna blir härligt saftiga och tar smak av dressingen.

Mer på grapevine.se

Koll på sockret

Intresset för sockret i det vi äter och dricker är stort i dag. Det finns socker i vin. Men inte särskilt mycket. Utan socker skulle det inte bli något vin. Efter skörden krossas vindruvorna, det socker som finns naturligt i druvmusten reagerar med de lika naturliga jästsvamparna på druvornas skal

Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld