Honungsmarinerad lax med bönsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig lax med en somfoni av bönor får vilken gom som helst att glädjas.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st fjärilskotletter av lax

2 msk flytande honung
2 tsk salt krossad vitpeppar

Sallad med bönor
1 burk vita bönor
1 burk röda bönor
1 gröna bönor
1 påse rucolasallad

Dressing
2 schalottenlökar
1 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och peppar

Tips 

Servera gärna med färskpotatis och en citronskiva.

Gör så här

1. Pensla laxbitarna med honung. Salta och peppra.

2. Stek laxen eller grilla i ugnen.

3. Blanda ingredienserna till bönsalladen och låt den dra i dressingen så att bönorna blir härligt saftiga och tar smak av dressingen.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.