Honungsmarinerad lax med bönsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Nyttig lax med en somfoni av bönor får vilken gom som helst att glädjas.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st fjärilskotletter av lax

2 msk flytande honung
2 tsk salt krossad vitpeppar

Sallad med bönor
1 burk vita bönor
1 burk röda bönor
1 gröna bönor
1 påse rucolasallad

Dressing
2 schalottenlökar
1 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och peppar

Tips 

Servera gärna med färskpotatis och en citronskiva.

Gör så här

1. Pensla laxbitarna med honung. Salta och peppra.

2. Stek laxen eller grilla i ugnen.

3. Blanda ingredienserna till bönsalladen och låt den dra i dressingen så att bönorna blir härligt saftiga och tar smak av dressingen.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Surdegsbröd med avokado, koriander och getost

En fräsch och lyxig toast gjord på surdegsbröd med koriander, citron och mjuk bredbar getost.