Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st kycklingfileer

2 msk smör
salt och peppar
1 st stor gul lök
2 st stora äpplen (Cox Orange)
1-2 dl äppelcider
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc honsbuljong
1-2 msk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon, eller en näve färsk

Tips 

För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklinfiléerna mot Qournfiléer

Gör så här

1. Skiva löken. Klyfta äpplena.

2. Hetta upp smöret i en gryta. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Lägg i lök och äpplen.

3. Häll på cider, grädde och buljong. Rör ner Dijonsenap och dragon.

4. Låt puttra i ca 20 minuter. Servera med ris.

Mer på grapevine.se

Trendspan: app-titligt

Allt mer sköts med mobilen. Restaurangen Pinchos har tagit fasta på utvecklingen och låter sina gäster boka bord, beställa och betala genom en app. När maten är färdig får gästen ett meddelande i mobilen och maten hämtas i en lucka. Rätterna på Pinchos är från världens alla kök och serveras i

Auberginegryta

En fantastisk gryträtt på lamm, fullproppad med kryddiga smaker. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.