Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st kycklingfileer

2 msk smör
salt och peppar
1 st stor gul lök
2 st stora äpplen (Cox Orange)
1-2 dl äppelcider
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc honsbuljong
1-2 msk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon, eller en näve färsk

Tips 

För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklinfiléerna mot Qournfiléer

Gör så här

1. Skiva löken. Klyfta äpplena.

2. Hetta upp smöret i en gryta. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Lägg i lök och äpplen.

3. Häll på cider, grädde och buljong. Rör ner Dijonsenap och dragon.

4. Låt puttra i ca 20 minuter. Servera med ris.

Mer på grapevine.se

Lakrits och vin, javisst!

Från början var hon inget lakritsfreak. Men när Elisabeth Johansson smakade på lakritsgranulat första gången var hon såld. 13 år senare är hon något av en expert på den svarta roten och har fått smeknamnet Lakritsdrottningen. Text: Jessica Johansson Foto: Helén Pe Elisabeth Johansson Gör: Kock,

Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiskt vin gjort på unik druva

Kyrö Napue Seabuckthorne Sour

Gindrinkar gjord på premiumråvaror är trendigt. Här har vi en sötsyrlig variant på havtorn och prisbelönad gin.