Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st kycklingfileer

2 msk smör
salt och peppar
1 st stor gul lök
2 st stora äpplen (Cox Orange)
1-2 dl äppelcider
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc honsbuljong
1-2 msk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon, eller en näve färsk

Tips 

För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklinfiléerna mot Qournfiléer

Gör så här

1. Skiva löken. Klyfta äpplena.

2. Hetta upp smöret i en gryta. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Lägg i lök och äpplen.

3. Häll på cider, grädde och buljong. Rör ner Dijonsenap och dragon.

4. Låt puttra i ca 20 minuter. Servera med ris.

Mer på grapevine.se

Sommelieren svarar: Rött vin till fisk?

Kan man dricka rött vin till fisk? Magnus Edgren är försäljningschef på Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer. Han tycker att rött vin fungerar utmärkt till fisk, om man väljer rätt vin. Kan man dricka rött vin till fisk? Och i så fall, vilket vin ska man då välja? – Det kan du

BLT-sandwich

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.