Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 st kycklingfileer

2 msk smör
salt och peppar
1 st stor gul lök
2 st stora äpplen (Cox Orange)
1-2 dl äppelcider
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc honsbuljong
1-2 msk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon, eller en näve färsk

Tips 

För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklinfiléerna mot Qournfiléer

Gör så här

1. Skiva löken. Klyfta äpplena.

2. Hetta upp smöret i en gryta. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Lägg i lök och äpplen.

3. Häll på cider, grädde och buljong. Rör ner Dijonsenap och dragon.

4. Låt puttra i ca 20 minuter. Servera med ris.

Mer på grapevine.se

Bartips: 3 bra barer att besöka

1. Pharmarium, Stortorget, Stockholm 2. Lilla & Stora Örebro, Köpmangatan 3. Kollobaren, Kyrkogatan, Jönköping

B By Black Tower

Nylansering i ordinarie sortiment!

Lammracks med färskpotatisquesadilla

Lammracks blir möra och saftiga av att grillas och trivs mycket bra i sällskap med grillad och lagom het potatisquesadilla.