Hummer crostini

Tid 
30 Minuter
Antal 
10

En lyxig aptitretare med smak av färskost, chili, koriander och lime. 

Recept: Ylva Bergqvist Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

0,5 baguette
3 msk smör
1 kokt hummer
200 g färskost
2 msk riven kokos
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad koriander
0,5 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
skalet från 1 limefrukt

Gör så här

1. Knäck hummern, ta ut köttet och skär 10 fina bitar till topping.Finhacka resten.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Blanda hummerkött, färskost, kokos, örter, chili och lime. Skär baguetten i 10 skivor och stek dem frasiga i smör. Fördela röran och toppa med hummerkött.
 

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Pot au feu på kyckling

En äkta pot au feu är ett riktigt långkok som står och puttrar länge, här gör vi en betydligt snabbare variant.