Hummer crostini

Tid 
30 Minuter
Antal 
10

En lyxig aptitretare med smak av färskost, chili, koriander och lime. 

Recept: Ylva Bergqvist Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

0,5 baguette
3 msk smör
1 kokt hummer
200 g färskost
2 msk riven kokos
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad koriander
0,5 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
skalet från 1 limefrukt

Gör så här

1. Knäck hummern, ta ut köttet och skär 10 fina bitar till topping.Finhacka resten.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Blanda hummerkött, färskost, kokos, örter, chili och lime. Skär baguetten i 10 skivor och stek dem frasiga i smör. Fördela röran och toppa med hummerkött.
 

Mer på grapevine.se

Varför lufta vin?

Malin Rhodin är en av Grapevines sommelierer. Ett av hennes experttips är att lufta vinet för att få fram den ultimata smaken. Alla viner vinn er på luftning, även boxviner och vita viner. Äldre viner ska dock dekanteras istället för att luftas. Vad händer när man luftar vin? – När det tillförs

Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Härligt höstig gryta med smak av Dijon. Ta hand om trädgårdens äpplen i höstens grytor! Snabbköpets går också bra om du inte har ett eget träd. ​