Hummer crostini

Tid 
30 Minuter
Antal 
10

En lyxig aptitretare med smak av färskost, chili, koriander och lime. 

Recept: Ylva Bergqvist Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser

0,5 baguette
3 msk smör
1 kokt hummer
200 g färskost
2 msk riven kokos
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad koriander
0,5 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
skalet från 1 limefrukt

Gör så här

1. Knäck hummern, ta ut köttet och skär 10 fina bitar till topping.Finhacka resten.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Blanda hummerkött, färskost, kokos, örter, chili och lime. Skär baguetten i 10 skivor och stek dem frasiga i smör. Fördela röran och toppa med hummerkött.
 

Mer på grapevine.se

Italiensk själ – chilensk jord

Historien om vinhuset Viña Canepa går tillbaka till 30-talet, men berättelsen börjar egentligen redan 1914. Här berättar vi hur en ung italiensk man blev en av Chiles viktigaste vinproducenter och presenterar ett nytt och gott chilenskt vin. Samma år som första världskriget bröt ut lämnade den 15-

Julmatstips: enkla drinktilltugg

Små goda recept som passar perfekt i jul