
Hummer och Pilgrimsmussla
Serverad med sötpotatisfritters, jalapeñodipp och citrussallad.
1 st hel hummer, kokt
4-8 st färska pilgrimsmusslor (antalet beroende på storlek)
Citrussallad
1 st lime
1 st citron
1 st blodapelsin
Färska örter
olivolja, flytande honung
Jalapeñodipp
20 gram jalapeño
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
2 dl matolja
Salt och peppar
Sötpotatisfritters
1 st orange sötpotatis rostad i ugn (med lite kärna kvar i mitten)
1/2 dl majskorn
1/2 dl riven cheddar
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
2 st ägg
Mjöl
Panko (grovt skorpmjöl)
1. Hummer: Dela hummern och ta ur allt kött, skär ner i snygga bitar.
2. Pilgrimsmusslor: Halstra pilgrimsmusslorna i het panna runt om. Låt svalna och skär sedan i skivor när de kallnat.
3. Citrussallad: Skär ut citrusfileérna och vänd ihop med skurna örter. Smaka av med lite honung och olivolja.
4. Jalapeñodipp: Mixa jalapeños och matolja (eventuellt bladspenat för ännu grönare färg). Vispa senap och äggulor, tillsätt oljan i tunn stråle som för vanlig majonnäs. Smaka av med salt och peppar . Om man vill ha den starkare tillsätt lite tabasco.
5. Sötpotatisfritters: Skala potatisen, rosta majskornen i stekpanna. Blanda ihop potatis, majs, cheddar, sambal oelek, smaka av med salt och peppar och forma till bollar.
6. Vänd i mjöl, uppvispat ägg, sedan i mjöl igen och ägg. Tillsätt allra sist panko. Innan servering, fritera dem i olja. Garneras med salladsskott.