Hummer och Pilgrimsmussla

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

Serverad med sötpotatisfritters, jalapeñodipp och citrussallad.

Recept: Görgen Jönsson Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 st hel hummer, kokt
4-8 st färska pilgrimsmusslor
(antalet beroende på storlek)

Citrussallad
1 st lime
1 st citron
1 st blodapelsin
Färska örter
olivolja, flytande honung

Jalapeñodipp
20 gram jalapeño
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
2 dl matolja
Salt och peppar

Sötpotatisfritters
1 st orange sötpotatis rostad i ugn (med lite kärna kvar i mitten)
1/2 dl majskorn
1/2 dl riven cheddar
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
2 st ägg
Mjöl
Panko (grovt skorpmjöl)

Gör så här

1. Hummer: Dela hummern och ta ur allt kött, skär ner i snygga bitar.

2. Pilgrimsmusslor: Halstra pilgrimsmusslorna i het panna runt om. Låt svalna och skär sedan i skivor när de kallnat.

3. Citrussallad: Skär ut citrusfileérna och vänd ihop med skurna örter. Smaka av med lite honung och olivolja.

4. Jalapeñodipp: Mixa jalapeños och matolja (eventuellt bladspenat för ännu grönare färg). Vispa senap och äggulor, tillsätt oljan i tunn stråle som för vanlig majonnäs. Smaka av med salt och peppar . Om man vill ha den starkare tillsätt lite tabasco.

5. Sötpotatisfritters: Skala potatisen, rosta majskornen i stekpanna. Blanda ihop potatis, majs, cheddar, sambal oelek, smaka av med salt och peppar och forma till bollar.

6. Vänd i mjöl, uppvispat ägg, sedan i mjöl igen och ägg. Tillsätt allra sist panko. Innan servering, fritera dem i olja. Garneras med salladsskott.

Mer på grapevine.se

Tacofiesta

Vänner på middag eller festligt fredagsmys? Bjud på tacofiesta – en kväll med stil och hetta! Låt gästerna njuta av hemlagad het texmex, halvtorrt vitt vin eller varför inte en kall öl och miniflaskor med premiumtequila? Tacos är fredagsmat när den är som bäst. Det är mycket gott, festligt och

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole och srirachamajo

Om du vill kan du steka kycklingen i mycket olja i stället för att fritera. Vill du bjuda på vegetarisk fiesta går det utmärkt att byta ut kycklingen mot bitar av Quorn.