28 recept hittade

Ramos rapphönsgryta

Enkel men mustig gryta vars recept är signerat vinmakaren João Portugal Ramos. De tre rapphönorna kan ersättas en styckad gårdskyckling av god kvalitet. Ett av João Portugal Ramos egna röda viner matchar smakerna i hans smakrika gryta.​

Kycklingspett med sriracha och matvetesallad med melon och avokadokräm

Lätt att grilla och de milda smakerna uppskattas av såväl stora som små. Frisk matvetesallad med en len avokadokräm blir gott till spetten. 

Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole och srirachamajo

Om du vill kan du steka kycklingen i mycket olja i stället för att fritera. Vill du bjuda på vegetarisk fiesta går det utmärkt att byta ut kycklingen mot bitar av Quorn.

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.

Fransk söndagskyckling

Champinjon, sidfläsk och kyckling – typisk sydfransk mat. Rätten smakar som långkok, trots kort tillagningstid. Strö över persilja och servera med nykokt potatis.

Fettuccine med kyckling och salvia- och valnötspesto

Kombinationen kyckling, salvia, valnötter och nykokt pasta är utsökt. Lägg därtill sälta från sidfläsk och en pigg örtig smak från friterad salvia och du har en oslagbar festrätt!

Grillad avokado

Serveras med pocherat ägg. Avokado gör sig bra på grillen, särskilt när de får gott sällskap, som här med tomatsallad och pocherat ägg. Du kan välja att steka ägget istället.

Tortilla med tomater, rädisor och färs

Mumsig tortilla med fetaost, koriander, rädisor, avokado coh kött/kycklingfärs.

Kyckling med smörslungad spetskål

Mör kyckling som serveras på en bädd av spetskål, tillsammans med sås gjord på schalottenlök, grädde och vitt vin.

Kryddbakad kyckling

Gott och enkelt recept på hel kyckling i ugn, smaksatt med vitlök, rosmarin, anis, enbär, och kummin. 

Rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat

Portugisiskt recept på rapphöna signerat vinmakaren J.P Ramos

Krämig kycklingsallad

Med ädeldressing och med stuns av krispig fänkål blir denna sallad mycket god.

Kycklingpasta

Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.

Het kycklinggryta

En lättlagat chilikysst lite het kycklinggryta.

Färserad vaktel med portvinskokta fikon och karljohansvamprisotto

Lyxa till det med vaktel till huvudrätt ackompanjerad av portvinskokta fikon och en krämig karljohansvamprisotto.

Mer på grapevine.se

Rustikt i vinkällarnas dal

På besök i Verona och Valpolicella får du njuta av ett kök med smakrika korvar, mustiga grytor och handgjord pasta. Exempelvis gnocchi, som är något av ett hantverk. Allt serverat med de mest välsmakande av viner. Naturen i provinsen Verona, öster om Gardasjön, är bergig och känd för sitt jordbruk

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Ramos rapphönsgryta

Enkel men mustig gryta vars recept är signerat vinmakaren João Portugal Ramos. De tre rapphönorna kan ersättas en styckad gårdskyckling av god kvalitet. Ett av João Portugal Ramos egna röda viner matchar smakerna i hans smakrika gryta.​