38 recept hittade

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet och hög syra.​

Prinsess-smörgåstårta

En imponerande tårta, underbar tillsammans med något gott mousserande i glaset.

Torskrygg med rotselleripuré och honungs- och ingefärssky

Smakrik och lyxig rätt där fisken ska tillagas precis före servering. Fantastiskt gott till ett glas Terroir Riesling Roter Hang.

Laxtartar med sojamajonnäs

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Gäddqueneller - Quenelles de brochet

Fina franska fiskbullar gjorda på gädda, grädde och ägg, här serverade med kokt potatis och en fantastisk sås gjord med egenkokad kräftfond. 

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd! 

Grillad hälleflundra med papas con mojo rojo

En fantastisk rätt där vi lånat tillbehören från den kanariska gastronomin. Potatisen är kokt i rejält saltat vatten och såsen har rondör och sting på samma gång. Välj små delikatesspotatisar, färskpotatis har för tunt skal. Den underbara såsen passar även till grillat kött. Då det fortfarande är kyligt att grilla ute, går det lika bra att grilla fisken på galler i ugn, eller steka i grillpanna!

Grillad röding med mangosalsa och grillad avokado

En smakrik sommarrätt som passar utmärkt till ett glas välkyld avarinho. Rätten funkar fint med lax också om du inte hittar rödning. Översalta inte maten då mineraliteten i vinet förstärker sältan i maten.

Fylld ugnsbakad fisk

En elegant och smakrik fiskmåltid på persiskt vis. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Stekt hälleflundrafilé med svamprisotto

Hälleflundra kan nog vara den lyxigaste fisken av alla. Här serverad med krämig risotto, picklade rotfrukter och små salta chips av parmaskinka. 

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.

Frutti di mare in umido

En matig skaldjursgryta med syditalienska toner som passar utmärkt att servera med ett gott bröd och ett glas elegant vitt vin.

Minipajer av smördeg

Tre sorters minipajer- perfekta små drinktilltugg! I smakerna hittar du bland annat zucchini, färsk getost, basilika, potatis, rosmarin, honung och rökt lax. Recepten kommer från matkreatören Caroline Dafgård Widnersson.

Tre sorters sill

Tre sorters sill komponerade av matkreatören Carline Dafgård Widnersson; sill med smörgåskrasse & forellrom, anjovis-, orökt kaviar och gräslökssill, samt fänkål och ingefära.

Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Mer på grapevine.se

Vin och delikatesser

Fredagsmys, lördagslyx, söndagssoft eller en guldkant på vardagen. Det finns alltid tillfälle för lyxiga delikatesser! Här lär du dig hitta en rätt vinmatchning där den nötiga smaken men också den finstämda sältan i delikatesserna matchas perfekt med rätt bubblor. Låt oss prata lite mer om dessa

Angostura Orange Bitter

Perfekt smaksättare

Flankstek med härligt gröna bönor

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.