24 recept hittade

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

En hel fläskfilé är enkel att grilla och ger utrymme att lägga fokus på hemgjorda tillbehör som sötpotatisstrips och baconlindad majs.

Baconlindad halloumi

Ett salt och gott litet tilltugg som passar extra bra till en kall öl. Perfekt på festen eller som egengjort snacks till tv-soffan.

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Färska asiatiska rullar

Supergoda rullar med sparris, bacon, mango, ruccola och härlig sesamdressing.

Tapas Kallskuret

Ett måste på alla tapasbord. Perfekt som drinktilltugg och aptitretare.

Angostura five spice rum ribs

Härliga ribs smaksatta med Ludvig Brydolf's egenkomponerade five spice kryddning. En rätt med karibiska influenser. 

Melon och parmaskinka

En klassisk förrätt där sälta och sötma passar perfekt ihop.

Jordärtskockssoppa med parmaskinka

En krämig och god soppa gjord på jordärtskocka, som serveras med ugnsrostad parmaskinka.

Sallad med coppa, rostade nötter, blomkål, lingonvinägrett och prästost

Fräsch, krispig och matig sallad som kan serveras både som förrätt eller tillbehör

Julmatstips: enkla drinktilltugg

Små goda recept som passar perfekt i jul

Ljummen bulgursallad

Med grillad sötpotatis, salsiccia och babyspenat toppad med rökt, söt paprikadressing

Grillad salsiccia i tunnbrödrulle

Sydeuropeisk sofistikerad variant på vår svenska tunnbrödrulle. Italiensk salsiccia med senapskräm och karamelliserad rödlök med limestänk.

Serrano och robiolalandgång med färska bär

Det goda är ofta det enkla. Under soliga sommardagar vill man ha tid att njuta av utelivet. Perfekt är då denna enkla "landgång" med lufttorkad skinka och italiensk vitmögelost, toppad med rucola, mynta, jordgubbar och physalis. Himmelskt gott!

Grillad fläskkarré med salviahonungsbakade morötter och gul paprikavinaigrette

En riktig grillfavorit som blir både saftig och god - och dessutom är billig.

Mer på grapevine.se

Sveriges Mästerkock 2016

Mat är det bästa hon vet. Hon tänker alltid på mat, drömmer till och med om tjusiga uppläggningar, men till vardags driver hon en klädbutik i Uppsala. Här berättar Catarina König om sin passion och hur hon blev Sveriges Mästerkock 2016. Intresset för mat började gro redan som barn. Catarinas mamma

Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Biff Rydberg med senapskräm och honungsrostade tomater

En älskad favorit för många ackompanjeras av en senapskräm med sting och söta tomater.