31 recept hittade

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

En hel fläskfilé är enkel att grilla och ger utrymme att lägga fokus på hemgjorda tillbehör som sötpotatisstrips och baconlindad majs.

Baconlindad halloumi

Ett salt och gott litet tilltugg. Perfekt på festen eller som egengjort snacks till tv-soffan.

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Färska asiatiska rullar

Supergoda rullar med sparris, bacon, mango, ruccola och härlig sesamdressing.

Tapas Kallskuret

Ett måste på alla tapasbord. Perfekt som drinktilltugg och aptitretare.

Angostura five spice rum ribs

Härliga ribs smaksatta med Ludvig Brydolf's egenkomponerade five spice kryddning. En rätt med karibiska influenser. 

Melon och parmaskinka

En klassisk förrätt där sälta och sötma passar perfekt ihop.

Jordärtskockssoppa med parmaskinka

En krämig och god soppa gjord på jordärtskocka, som serveras med ugnsrostad parmaskinka.

Sallad med coppa, rostade nötter, blomkål, lingonvinägrett och prästost

Fräsch, krispig och matig sallad som kan serveras både som förrätt eller tillbehör

Julmatstips: enkla drinktilltugg

Små goda recept som passar perfekt i jul

Ljummen bulgursallad

Med grillad sötpotatis, salsiccia och babyspenat toppad med rökt, söt paprikadressing

Älginnanlår med äppelchutney, nöt- och äppelsallad samt rödvinsås

En lite lyxigare middag med älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med äppelchutney, nöt- och äppelsallad och rödvinsås blir rätten fulländad.

Mer på grapevine.se

Skogsfynd

Äntligen är svampsäsongen här. Kantareller och Karljohan hör till sensommarens läckerheter. Vare sig du plockar din egen eller köper i butik lyfter svampen med rätt sorts vin. Svampplockare delar sällan med sig av sina svampställen. Är du nybörjare i svampskogen vill vi därför tipsa om att

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Drink Hine Cloudy Apple Cinnamon Sour

En härlig cognacdrink som är god att serveras kall med en isbit.