35 recept hittade

Entrecôte med sardell- och olivsmör, fylld tomat och vitlöksstekt grönt

Få saker är så gott som en fin grillad entrecote och ett glas rött vin. Här serverar vi köttbiten med ett gott och lite salt kryddsmör och fräscha tillbehör.

Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Lätt och fräsch kötträtt som passar utmärkt att servera till nyår. Spenat är gott till men vill du ha potatis så passar pommes frites eller ugnspotatis fint. Om du inte har grillpanna kan du steka köttet hastigt.

Högrevsburgare med konjaksspetsad dressing och rotfruktsstrassel

Karamelliserad rödlök och en dressing spetsad med konjak sätter piff på högrevsburgaren.
Servera den saftiga burgaren i hamburgerbröd med klassisk cheddar. Duka fram grillad majs och
morots- och palsternacktrassel vid sidan om.

Hjortfilé med rökig rostad pumpa & honungsglaserade svartrötter

Hjort är ett gott och fint kött, men du kan också använda filé av annat vilt eller nöt till denna eleganta rätt med smakrika moderna tillbehör. 

Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Imponera med hemgjord gnocchi i pecorinosås. Servera tillsammans med biff och gröna bönor med baconpangrattato och du har en smakrik och rustik festrätt. 

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Oxfilé med Amarone-sås

Satsa på ett riktigt fint kött som matchar det härliga amaronevinet i såsen. Rätten serveras med potatisrösti och balsmicostekta tomater.

Rostbiff med ruccola och parmesantäcke

Snabb och enkel rätt på rostbiff, med ruccola och riven parmesan. Passar perfekt på buffén, som tillbehör eller förrätt. 

Tortilla med tomater, rädisor och färs

Mumsig tortilla med fetaost, koriander, rädisor, avokado coh kött/kycklingfärs.

Tapas Kallskuret

Ett måste på alla tapasbord. Perfekt som drinktilltugg och aptitretare.

Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.

Entrêcote med citrusglaze och primörer

Här är inspirationen hämtad ur den amerikanska BBQ-traditionen där man penslar på glaze på köttet efter det fått en fin grillyta.

Köttgryta med rotselleri och trattkantareller

En smakrik köttgryta med viltsmak

Grillad US beef

Mumsig biff serverad med vitbönpuré, ölbräserad lök, stekt bakpotatis och tomatsky.

Mer på grapevine.se

Skaldjursfest!

Äntligen är det skaldjursäsong. Oavsett om du väljer hummer, musslor, räkor eller krabba så skänker skaldjur alltid en känsla av fest och vad passar då bättre än ett mousserande vin? Låt oss presentera en italiensk pärla. Nu när almanackan slagit om till september är det högsäsong för havets

Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Stekt hälleflundrafilé med svamprisotto

Hälleflundra kan nog vara den lyxigaste fisken av alla. Här serverad med krämig risotto, picklade rotfrukter och små salta chips av parmaskinka.