38 recept hittade

Picanha med grön chimichurri

Den argentinska salsan passar till allt grillat kött men kan också användas som marinad.

Receptet på sin gröna chimichurri fick Henning när han var på en resa i Argentina, men salsan är även vanlig i Uruguay. Varje familj har sitt eget recept på chimichurri.

– Röd chimichurri är också gott, den gör du på samma bas som den gröna men lägger till röda paprikor, spiskummin och rökt paprikapulver. När det kommer till chimichurri finns det inget rätt eller fel, gillar du vitlök – ha i lite extra. Är du svag för hetta, släng ner lite mer chili eller testa att byta ut persiljan mot koriander. Prova dig fram till din favorit! Om du får över av såsen, låten den stå i en burk i kylen. Den håller sig upp till en vecka. Du kan också använda överbliven salsa på rostat bröd eller i en äggröra

Entrecôte med sardell- och olivsmör, fylld tomat och vitlöksstekt grönt

Få saker är så gott som en fin grillad entrecote och ett glas rött vin. Här matchar vi med Alain Jaumes hyllade Chateauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur Le Miocene. Gudagott, vi lovar!

Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Lätt och fräsch kötträtt som passar utmärkt att servera till nyår. Spenat är gott till men vill du ha potatis så passar pommes frites eller ugnspotatis fint. Om du inte har grillpanna kan du steka köttet hastigt.

Högrevsburgare med konjaksspetsad dressing och rotfruktsstrassel

Karamelliserad rödlök och en dressing spetsad med konjak sätter piff på högrevsburgaren.
Servera den saftiga burgaren i hamburgerbröd med klassisk cheddar. Duka fram grillad majs och
morots- och palsternacktrassel vid sidan om.

Hjortfilé med rökig rostad pumpa & honungsglaserade svartrötter

Hjort är ett gott och fint kött, men du kan också använda filé av annat vilt eller nöt till denna eleganta rätt med smakrika moderna tillbehör. 

Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Imponera med hemgjord gnocchi i pecorinosås. Servera tillsammans med biff och gröna bönor med baconpangrattato och du har en smakrik och rustik festrätt. 

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.

Oxfilé med Amarone-sås

Satsa på ett riktigt fint kött som matchar det härliga amaronevinet i såsen. Rätten serveras med potatisrösti och balsmicostekta tomater.

Rostbiff med ruccola och parmesantäcke

Snabb och enkel rätt på rostbiff, med ruccola och riven parmesan. Passar perfekt på buffén, som tillbehör eller förrätt. 

Tortilla med tomater, rädisor och färs

Mumsig tortilla med fetaost, koriander, rädisor, avokado coh kött/kycklingfärs.

Tapas Kallskuret

Ett måste på alla tapasbord. Perfekt som drinktilltugg och aptitretare.

Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom

Fruktig och fräsch förrättscocktail till glädje för både öga och gom. Den lätt grillade havskräftan på toppen ger smaken av hav och salta stänk.