112 recept hittade

Picanha med grön chimichurri

Den argentinska salsan passar till allt grillat kött men kan också användas som marinad.

Receptet på sin gröna chimichurri fick Henning när han var på en resa i Argentina, men salsan är även vanlig i Uruguay. Varje familj har sitt eget recept på chimichurri.

– Röd chimichurri är också gott, den gör du på samma bas som den gröna men lägger till röda paprikor, spiskummin och rökt paprikapulver. När det kommer till chimichurri finns det inget rätt eller fel, gillar du vitlök – ha i lite extra. Är du svag för hetta, släng ner lite mer chili eller testa att byta ut persiljan mot koriander. Prova dig fram till din favorit! Om du får över av såsen, låten den stå i en burk i kylen. Den håller sig upp till en vecka. Du kan också använda överbliven salsa på rostat bröd eller i en äggröra

Blomkålsris med fräst shiitake och spenat

Den här salladen ,med asiatiska smaker, går riktigt snabbt att blanda ihop eftersom den involverar väldigt lite tillagning. Receptet är hämtat ur Therese Elgquists kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta).

Rödrissallad med rödbetor, tofu och örtolja

Ett magiskt veganskt recept hämtat ur Therese Elgquists färgsprakande kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta). Rödriset har en fyllig, lite nötig smak och behöver koka i minst 40 minuter.

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.

Grillad caesarsallad

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Sallad med grillade grönsaker och salsa verde

Så vackert, fräscht gott! Servera på sommarbuffén eller som tillbehör till exempelvis grillad fisk.

Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Entrecôte med sardell- och olivsmör, fylld tomat och vitlöksstekt grönt

Få saker är så gott som en fin grillad entrecote och ett glas rött vin. Här matchar vi med Alain Jaumes hyllade Chateauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur Le Miocene. Gudagott, vi lovar!

Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Lyxigt, fräscht och gott behöver varken vara svårlagat eller gräva hål i plånboken! Här är ett recept som är läckert som tilltugg eller förrätt !

Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.

Vegansk primörbakelse

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin! 

Mer på grapevine.se

Ge bort ett vin i present? En baggis!

Känner du igen dig när du på väg hem på middag till dina vänner letar upp en lagom använd vinpåse för att transportera din flaska i? Du funderar och försöker minnas om det faktiskt är så att du fått den guldiga påsen av just familjen Andersson som du nu ska till. Varför skämmas för att återanvända

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Pizza rossa e bianca

Pizza med prosciutto och mozzarella

4 pizzor

1 pizzadeg för 4 pizzor