2 recept hittade

Picanha med grön chimichurri

Den argentinska salsan passar till allt grillat kött men kan också användas som marinad.

Receptet på sin gröna chimichurri fick Henning när han var på en resa i Argentina, men salsan är även vanlig i Uruguay. Varje familj har sitt eget recept på chimichurri.

– Röd chimichurri är också gott, den gör du på samma bas som den gröna men lägger till röda paprikor, spiskummin och rökt paprikapulver. När det kommer till chimichurri finns det inget rätt eller fel, gillar du vitlök – ha i lite extra. Är du svag för hetta, släng ner lite mer chili eller testa att byta ut persiljan mot koriander. Prova dig fram till din favorit! Om du får över av såsen, låten den stå i en burk i kylen. Den håller sig upp till en vecka. Du kan också använda överbliven salsa på rostat bröd eller i en äggröra

Rostbiff med ruccola och parmesantäcke

Snabb och enkel rätt på rostbiff, med ruccola och riven parmesan. Passar perfekt på buffén, som tillbehör eller förrätt. 

Mer på grapevine.se

Hemma hos Måns

Han är inte bara artist och fullfjädrad programledare utan också en stor mat- och vinälskare. Måns Zelmerlöw bjuder gärna på tapas tillsammans med cavan som bär hans egna initialer. Under pandemin har det blivit både färre utlandsresor och restaurangbesök, men det går ju att förflytta
Ny

Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Matjessillsallad med pepparrotskräm och brynt smör

Otroligt god och vacker förrätt som är mycket lättare att göra än den ser ut. Ett tips är att placera en assiett på en stor tallrik och lägga upp ingredienserna runtom och sedan ta bort assietten.