38 recept hittade

Grillad chorizo med vårig potatissallad

En het chorizo med fräsch potatissallad är en riktigt läcker kombo.

Biffsallad med örtmarinerade bönor

En matig sallad känns fräscht så här års.

Biff Rydberg med senapskräm och honungsrostade tomater

En älskad favorit för många ackompanjeras av en senapskräm med sting och söta tomater. 

Carpaccio med tryffeldressing och parmesan

En italiensk klassiker som här får lite extra skjuts av tryffel.

Miniburgare med mozzarella, basilika och senapsmajo

Mumsiga och rökiga burgare i miniformat, så kallade ”sliders”. Så goda att du lätt kan sluka flera stycken. 

Helstekt italiensk rostbiff

En hemgjord pestosås passar fint till det möra köttet. Bra bjudrätt som går att förbereda i god tid.

Bresaola med fikon och mascarpone

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.

Italiensk kalvgryta med salvia

Härligt mustig gryta som värmer gott kulna dagar.

Hamburgare på högrev

Egenmald högrev ger smakrika och saftiga burgare.

Flankstek med härligt gröna bönor

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.

Boeuf Bourguignon

En mustig fransk klassiker

Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple

Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé, som här får spännande smak av whiskymarinaden.

Snabblagad chiligryta

En lyxigare variant utan bönor, med lövbiff istället för köttfärs, men lika lättlagad som den traditionella vardagschilin.

Grillad entrecôte med äpplecoleslaw och rotfruktschips

Godast blir entrecôten på grillen, köttet är fettrikt och blir saftigt och gott.

Steak Sandwich med chilimajo

Härlig sandwich med biff och lite sting av sweet chilisås i majonnäsen.

Mer på grapevine.se

Bartips: 3 bra barer att besöka

1. Pharmarium, Stortorget, Stockholm 2. Lilla & Stora Örebro, Köpmangatan 3. Kollobaren, Kyrkogatan, Jönköping

Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Smördegsknyten med marinerade jordgubbar

En smarrig och fräsch efterrätt med frasig smördeg, tequilamarinerade jordgubbar och tequila anglaise. Receptet är komponerat av mästerkocken Ludvig Brydolf.